Τετάρτη 21 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Ανοιχτή παρέμεινε η Αναφορά της στο Ευρωκοινοβούλιο για τις γερμανικές επανορθώσεις

Η Αναφορά στηρίχτηκε και προωθήθηκε από την Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ

Κρατήθηκε ανοιχτή για περαιτέρω εξέταση η Αναφορά της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης - Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ), που αφορά τις οφειλές προς τη χώρα μας σχετικά με τις πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο από τη Γερμανία.

Η Αναφορά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, που είχε κατατεθεί στην αρμόδια Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, στις 15/10/2014, στηρίχθηκε και προωθήθηκε από την Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, η οποία με επιστολή - παρέμβασή της στην παραπάνω Επιτροπή ζήτησε την ουσιαστική διερεύνησή της. Το ΚΚΕ με συνεχείς και πολύμορφες παρεμβάσεις του θέτει διαχρονικά τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας από την εγκληματική δράση των ναζιστικών στρατευμάτων στην Ελλάδα, ενώ και η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος έχει αναπτύξει σειρά πρωτοβουλιών για την ανάδειξη του ζητήματος.

Μέχρι σήμερα τα όργανα της ΕΕ έχουν τοποθετηθεί στις παρεμβάσεις του ΚΚΕ με προκλητική απόρριψη των δίκαιων αξιώσεων του λαού μας, τόσο με δηλώσεις των επικεφαλής των αστικών πολιτικών δυνάμεων στο Ευρωκοινοβούλιο, όσο και του προέδρου της Επιτροπής, Ζ. Κ. Γιούνκερ, μετά από Ερώτηση του ΚΚΕ, επιβεβαιώνοντας ακόμη μία φορά τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της ΕΕ. Μεγάλες και διαχρονικές είναι οι ευθύνες όλων των αστικών ελληνικών κυβερνήσεων, όπως και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που όχι μόνο αρνούνται να διεκδικήσουν τις δίκαιες και τεκμηριωμένες αξιώσεις του λαού μας, αλλά και τις υπονομεύουν με χειρισμούς και παζάρια για λογαριασμό της ελληνικής αστικής τάξης και της θέσης της χώρας στις ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, αξιοποιώντας την πλούσια μέχρι σήμερα πείρα και με επίγνωση του αντιλαϊκού ρόλου του Ευρωκοινοβουλίου και όλων των οργάνων της ΕΕ, θα επιμείνει στην ανάδειξη του ζητήματος και στην απαίτηση για ουσιαστική διερεύνησή του, συνεχίζοντας μαζί με το λαό την πάλη για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ