Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΠΟΤΑΜΙ
Το λέει καθαρά ότι ο λαός «θα περάσει δύσκολα»

Αγωνία να ανεβάσει τα χαμηλά ποσοστά που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις βγάζει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, ώστε από καλύτερες θέσεις να παίξει βασικό ρόλο στην εφαρμογή των επόμενων αντιλαϊκών μέτρων προς αναθέρμανση της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας. 'Η όπως ο ίδιος λέει δημόσια, «έχει παρέλθει η εποχή που η Ελλάδα μπορούσε να τα προσφέρει όλα σε όλους. Θα περάσουμε δύσκολα τους επόμενους μήνες καθώς θα έχουμε λίγα χρήματα στη διάθεσή μας. Θα έχουμε ακόμα λιγότερα χρήματα από αυτά που θα είχαμε υπό κανονικές συνθήκες λόγω της συμφωνίας που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας», την οποία βέβαια ψήφισαν στη Βουλή και οι βουλευτές του Ποταμιού.

Τόσο προχτές βράδυ στην Αγ. Βαρβάρα, όσο και χτες μεσημέρι στην Πάτρα, όπως και χτες βράδυ στην Καλλιθέα, αλλά και στις συνεντεύξεις του των τελευταίων ημερών, ο Στ. Θεοδωράκης αναπτύσσει ένα αφήγημα τύπου: «Το Ποτάμι κινείται στα ποσοστά των προηγούμενων εκλογών και δεν είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό. Εχουμε βάλει στόχο το 10%. Δεν είμαστε από αυτούς που κρύβονται. Ανάλογα με το αποτέλεσμα θα συζητήσουμε την επομένη των εκλογών». Και ακόμα: «Μόνο αν πάρουμε ένα μεγάλο ποσοστό θα καταλάβει το πολιτικό σύστημα ότι ο κόσμος θέλει να τα αλλάξει όλα. Πρέπει να πάρουμε 10% για να διαπραγματευτούμε για τους αδικημένους των μνημονίων». Πλασάρει, δηλαδή, κι αυτός το παραμύθι των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, των κομμάτων που υπερψήφισαν το τρίτο μνημόνιο και ανέλαβαν σαφείς δεσμεύσεις εφαρμογής του, ότι τάχα μπορεί να γίνουν ακόμα κάποια παζάρια με τους «εταίρους» περί άμβλυνσης πτυχών του.

Αναπτύσσει, εξάλλου, ανοιχτά το στόχο του να είναι το Ποτάμι στην όποια επόμενη κυβέρνηση, καθώς έτσι πιστεύει ότι θα εκφραστούν καθαρότερα τα ζητούμενα της δημιουργικής οικονομίας, των μονοπωλίων: «Ηρθαμε εδώ για να κυβερνήσουμε και για να αλλάξουμε τα πράγματα. Θέλουμε μεγάλο ποσοστό, όχι για να πάρουν τα στελέχη μας μεγάλες καρέκλες. Αυτό είναι το Ποτάμι, μια προσπάθεια να πειστεί η δημιουργική κοινωνία ότι μπορεί με "Δούρειο Ιππο" το Ποτάμι να κυβερνήσει αυτή τη χώρα».

Και επίσης: «Λέμε ότι θέλουμε δυνατό ποσοστό (...) για να καθορίσουμε εμείς τις εξελίξεις και βέβαια αν υπάρχει ακυβερνησία για να βοηθήσουμε στο να σχηματιστεί κυβέρνηση (...) Παράλληλα, ζητάμε από τα κόμματα που υπέγραψαν το μνημόνιο Τσίπρα να κάνουμε μια πολιτική συμφωνία που προβλέπει ότι η χώρα θα προχωρήσει σταθερά για τρία τουλάχιστον χρόνια χωρίς να προχωρήσουμε σε εκλογές. Το Ποτάμι μπορεί να είναιη συγκολλητική ουσία ενός συστήματος». Η κυβερνητική σταθερότητα για την οποία κόπτονται όλες οι αστικές πολιτικές δυνάμεις εφόσον είναι προϋπόθεση για να προχωρήσουν οι περιλάλητες «μεταρρυθμίσεις».

Αλλωστε, θέλοντας να σηματοδοτήσει την πρεμούρα του για ταχεία προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, ο Στ. Θεοδωράκης είπε πως είναι σε απευθείας επαφή με παράγοντες που προσπάθησαν και από παλαιότερα να περάσουν τις τέτοιες «μεταρρυθμίσεις», δηλαδή καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις. Είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του στην Αγ. Βαρβάρα: «Ξαφνιάστηκαν κάποιοι που έμαθαν ότι συζητάμε με τον Τάσο Γιαννίτση. Είναι ένας άνθρωπος που τόλμησε να πει κάποια πράγματα και τότε δεν τον άκουσαν τα κόμματα. Και έκαναν λάθος που δεν τον άκουσαν γιατί αυτά που πρότεινε τότε, αν είχαν υλοποιηθεί αυτά που έλεγε για το ασφαλιστικό σήμερα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες βολές κατά ΠΑΣΟΚ... σε φόντο εμπλοκής(2016-09-14 00:00:00.0)
Τελάλης των κερδών και των αναδιαρθρώσεων του κεφαλαίου(2016-05-19 00:00:00.0)
Ολα τα σενάρια αναδιάταξης στο τραπέζι(2016-01-20 00:00:00.0)
Καταγράφει τη διαθεσιμότητά του για συμμετοχή στο γκουβέρνο(2015-08-21 00:00:00.0)
Στηρίζουν τους κοινούς στόχους που μοιράζονται με την κυβέρνηση(2015-02-19 00:00:00.0)
Πιάνει στασίδι το «Ποτάμι» για κυβερνητικός εταίρος(2014-04-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ