Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Σε αυτές τις εκλογές, ο λαός να κάνει το λογαριασμό

«Σε αυτές τις εκλογές κάνεις το απλό. Κάνεις το λογαριασμό αυτών που θα πληρώσεις την επομένη, αυτών που πλήρωσες αυτά τα χρόνια που πέρασαν με τα μνημόνια που θα σκίζονταν. Θυμάσαι τι σου έλεγαν και τι έκαναν και τους στέλνεις το λογαριασμό στην κάλπη με το μόνο ψηφοδέλτιο που μπορεί να σταθεί απέναντί τους, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ». Αυτό τόνισε προχτές, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του Κόμματος, μιλώντας στη δυναμική και μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Πλυτά στη Γούβα.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο σαθρό επιχείρημα της δεύτερης ευκαιρίας στον Αλ. Τσίπρα, τονίζοντας τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, το πετσόκομμα των συντάξεων, τον αντιασφαλιστικό νόμο, το τσεκούρωμα των μισθών. Οπως είπε μάλιστα, δεν είναι μόνο αυτά τα μέτρα του 3ου μνημονίου, που θα έρθουν στο αμέσως επόμενο διάστημα καθώς κάθε τρεις μήνες θα γίνεται αξιολόγηση, κάθε τρεις μήνες θα είναι τα ισοδύναμα, θα γίνεται ο έλεγχος. Μίλησε για το παραμύθι που πουλάει στο λαό ο ΣΥΡΙΖΑ με το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα αλλά και της συνέχισης της επαναδιαπραγμάτευσης που διατυμπανίζει η ΝΔ.

Στάθηκε στο δρόμο που βάδισαν μαζί αυτοί που τάχα τώρα αντιδρούν με τα μνημόνια, όπως ο Π. Λαφαζάνης, η Ζ. Κωνσταντοπούλου αλλά και οι ΑΝΕΛ, λέγοντας πως όταν προχωρούσαν στην παράταση του μνημονίου τον περασμένο Φλεβάρη ή όταν διατηρήθηκαν οι εφαρμοστικοί νόμοι, ήταν μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείνοντας, σημείωσε πως «έμειναν επτά ημέρες. Να απευθυνθούμε θαρρετά. Υπάρχει κόσμος που τους πίστεψε, που τους ψήφισε, που νόμιζε ότι μπορεί να αποτρέψει τα χειρότερα. Είναι απογοητευμένος. Είναι με μισή καρδιά. Σκέφτεται να το ξανακάνει. Πρέπει να τον πείσουμε. Εχει να κερδίσει ο ίδιος, η οικογένειά του, συνολικά ο λαός μας αν στηρίξει, εάν ψηφίσει το ΚΚΕ. Να απευθυνθούμε στον κόσμο τον αριστερό, τον ριζοσπαστικό, που είχε συναντηθεί στην κάλπη με το ΚΚΕ. Εχει βγάλει συμπεράσματα. Να του δώσουμε το χέρι, να του πούμε ότι εδώ είναι το μετερίζι του αγώνα. Σε αυτό το μετερίζι μπορείς να εμπιστευτείς την ψήφο σου αλλά και τη δράση σου την επόμενη μέρα των εκλογών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ