Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
«Κεντροαριστερά της λογικής» γιατί ψήφισε όλα τα μνημόνια του κεφαλαίου...

Τρόπο να χωθεί και να παίξει ρόλο ανάμεσα στο βασικό δίπολο του αστικού πολιτικού σκηνικού αναζητά το ΠΑΣΟΚ, την ίδια ώρα που αναζητά «δικαίωση» για την αντιλαϊκή πολιτική του, μέσω των μνημονίων που ψήφισαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Προς τούτο η Φ. Γεννηματά επιμένει να βάζει στόχο την τρίτη θέση, τη δυνατότητα ανάληψης από το κόμμα της εντολής για σχηματισμό κυβέρνησης. Και διακηρύσσοντας, με ομιλίες, άρθρα και συνεντεύξεις, ότι το ΠΑΣΟΚ είναι «η κεντροαριστερά της λογικής» παρέχει διαβεβαιώσεις στο κεφάλαιο ότι θα βάλει πλάτη στις αναδιαρθρώσεις που χρειάζονται σε Εργασιακά, Ασφαλιστικό, Φορολογικό και όπου αλλού, ώστε να στηριχτεί η καπιταλιστική ανάκαμψη, πάνω στα ερείπια μισθών και δικαιωμάτων.

Χαρακτηριστική της γραμμής που ακολουθούν είναι η εξής δήλωσή της: «Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μεϊμαράκης δημιουργούν μια εικονική προεκλογική πραγματικότητα. Ο κ. Μεϊμαράκης παριστάνει το λύκο, που έγινε αρνάκι. Ομως η Δεξιά δεν αλλάζει και όλοι οι πολίτες στην Ελλάδα το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά. Ο κ. Τσίπρας, απ' την άλλη μεριά, παριστάνει το νέο χωρίς να έχει να πει τίποτα το καινούριο. Τον γνώρισαν, όμως. Τον δοκίμασαν (...) Τώρα έχει έρθει η ώρα για την Κεντροαριστερά της λογικής. Τρίτη δύναμη, τρίτη εντολή (...) Μπορούμε να είμαστε ο εγγυητής της σταθερότητας και της συνεργασίας».

'H η ακόλουθη: «Οι πολίτες δεν ξεχνούν το Ζάππειο 1, 2 και 3 της ΝΔ. Δεν ξεχνούν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Εκείνη την περίοδο και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ έσκιζαν στα λόγια το 1ο μνημόνιο στις πλατείες και στη Βουλή. Ομως, στην πραγματικότητα έφεραν με την υπογραφή τους το δεύτερο και το τρίτο μνημόνιο. Τώρα προσπαθούν για μια ακόμα φορά με παραπλανητικά διλήμματα να πολώσουν και να διχάσουν τον ελληνικό λαό (...) Η τρίτη δύναμη είναι εδώ με συγκεκριμένο σχέδιο και ιεραρχημένες αξιόπιστες λύσεις. Δώστε μας με την ψήφο και την εμπιστοσύνη σας την τρίτη εντολή για να εγγυηθούμε μια κυβέρνηση τετραετίας, με συνεργασία, με πρόγραμμα, με αποτέλεσμα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ