Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
Το μόνο νέο που υπάρχει και πιστεύει στη δύναμη του λαού, είναι το ΚΚΕ

Στην Πετρούπολη μίλησε ο Κ. Παρασκευάς
Στην Πετρούπολη μίλησε ο Κ. Παρασκευάς
Με συνθήματα των μελών και των φίλων της ΚΝΕ, όπως «Ισχυρό ΚΚΕ, αντεπίθεση λαέ» και «ΚΚΕ δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ», που έφτασε με πορεία στην πλατεία Ηρώ, ξεκίνησε η συγκέντρωση του Κόμματος στην Πετρούπολη, το απόγευμα του Σαββάτου.

Τη μαζική και μαχητική προεκλογική συγκέντρωση άνοιξε ο κομμουνιστής δήμαρχος της πόλης, Βαγγέλης Σίμος, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο υποψήφιος βουλευτής Β' Αθήνας Θωμάς Κοτσαμπάς, με τον τελευταίο να επισημαίνει ότι το ΚΚΕ κοιτά τους λαϊκούς ανθρώπους στα μάτια, τους καλεί να κάνουν το βήμα, να το συναντήσουν σήμερα στην κάλπη, αύριο στους αγώνες, για να βγούμε νικητές.

«Τα μνημόνια που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και τους ΑΝΕΛ, η κοροϊδία στο λαό δεν είναι το "νέο". Ολοι οι διαχειριστές του συστήματος, παλιοί και καινούργιοι, είναι εξίσου επικίνδυνοι. Με σιγουριά και αυτοπεποίθηση, ο λαός και η νεολαία να ψηφίσουν το μόνο νέο: Το ΚΚΕ, που πρεσβεύει την αλλαγή της κοινωνίας, που δε δέχεται την αντιλαϊκή βαρβαρότητα και πιστεύει στη δύναμη του λαού. ΚΚΕ αποφασιστικά, για το τώρα και για το μέλλον». Με τα λόγια αυτά ολοκλήρωσε την κεντρική του ομιλία ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, απαντώντας στα ψευτοδιλήμματα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, παριστάνοντας ότι φέρνει το «νέο» κόντρα στο «παλιό».

Νωρίτερα και παίρνοντας το λόγο, το στέλεχος του Κόμματος κάλεσε τους παρευρισκόμενους, την τελευταία βδομάδα, μέχρι τη μέρα των εκλογών, «να κάνουν τη νύχτα μέρα», να μην αφήσουν ούτε στιγμή χαμένη, ώστε να φτάσει παντού το μήνυμα του ΚΚΕ, που λέει: «Τους δοκίμασες... Τώρα με το ΚΚΕ υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής».

Ο Κ. Παρασκευάς υπογράμμισε, επίσης, ότι ο λαός με την ψήφο του πρέπει να απορρίψει προκαταβολικά τον αισχρό εκβιασμό, τις απειλές που δέχεται, ότι αν δε στηρίξει τα μνημόνια θα υπάρξουν ακόμα χειρότερα.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο λαός πρέπει να απορρίψει την ουσία της πολιτικής του, καθώς από την ίδρυσή του είχε στο DNA του όλες τις προϋποθέσεις εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής. Υποστήριζε ότι μπορούν να συνυπάρξουν τα συμφέροντα των καπιταλιστών με τα συμφέροντα των εργαζομένων και καλλιεργούσε την αυταπάτη ότι θα διαχειριστεί, θα μεταρρυθμίσει τον καπιταλισμό. «Είχε προδιαγεγραμμένη πορεία», πρόσθεσε, «και σε αυτή την πορεία εξαπάτησης του λαού πρωτοστάτησαν, είναι συνυπεύθυνοι και συνένοχοι τα στελέχη του που έφυγαν και σήμερα συγκροτούν τη Λαϊκή Ενότητα, συνεχίζοντας να καλλιεργούν τις ίδιες αυταπάτες».

Ο ομιλητής προειδοποίησε, επίσης, ότι η βάρβαρη πολιτική που θα υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς ένταση του αυταρχισμού, πάει χέρι - χέρι με την καταστολή: «Ενα από τα σχέδια της πλουτοκρατίας, ανεξάρτητα από την κυβέρνηση που θα προκύψει, είναι το χτύπημα του λαϊκού κινήματος. Ετσι έγινε ιστορικά, αλλά "λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο". Εδώ υπάρχει ΚΚΕ, αυτός ο λαός έχει ιστορία και παράδοση. Είμαστε βέβαιοι ότι θα υπάρξει αντίσταση, αλλά για να τους χαλάσουμε τα σχέδια χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ...».

«Η ελπίδα είναι στο δρόμο που αντιστρατεύεται τα συμφέροντα των μονοπωλίων και του κεφαλαίου, στην πάλη με στόχο να πάρει η εργατική τάξη με τους συμμάχους της την εξουσία και να οικοδομήσουν τη δική τους κοινωνία», υπογράμμισε το μέλος του ΠΓ, αναφερόμενο στην πολιτική πρόταση, την προοπτική που δίνει το ΚΚΕ στην πάλη του λαού. Αναλύοντας την πρόταση αυτή του ΚΚΕ, στάθηκε στις προϋποθέσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα, στις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, που με την εξουσία στα χέρια του λαού, μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του, να εξαλειφθεί η ανεργία, η φτώχεια και η δυστυχία. Οπως είπε, με αυτή την προοπτική ο λαός μπορεί να ανοίγει το δρόμο προς τα μπρος, αλλά και να αποκρούει, να δημιουργεί εμπόδια στην επίθεση του κεφαλαίου, να αποσπά κατακτήσεις, μέχρι να τους ανατρέψει οριστικά και για ν' ανοίξει αυτός ο δρόμος απαιτείται η αποφασιστική ισχυροποίηση του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ