Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ετοιμο να στηρίξει νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση

Με το προεδρείο της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών συναντήθηκε χτες η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο της δραστηριότητας που αναπτύσσει για να εμφανίσει το κόμμα της ως «τρίτο πόλο», που έχει ανάγκη το αστικό πολιτικό σύστημα.

Η ίδια, αμέσως μετά τη συνάντηση με τους τραπεζίτες, με «πυξίδα» τα ζητούμενα του κεφαλαίου και τη διασφάλιση λαϊκής συναίνεσης σε αυτά, ανέφερε σχετικά: «Αυτό που χρειάζεται είναι να προκύψει κυβέρνηση ευρείας λαϊκής υποστήριξης και αποδοχής για να μπορέσει επιτέλους να εξασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα στη χώρα».

Εμφανίστηκε, εξάλλου, «ευαίσθητη» για το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, όταν επί των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ άνοιξε ο δρόμος για την άρση και των όποιων σχετικών περιορισμών είχαν απομείνει για τους πλειστηριασμούς (χαρακτηριστικό παράδειγμα ο περιβόητος «Κώδικας Δεοντολογίας» της Τράπεζας της Ελλάδας).

Στο μεταξύ, δυσκολίες φαίνεται να αντιμετωπίζει η διαδικασία της εκλογικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με το ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου. Χτες αργά το βράδυ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει «ανεδαφικούς όρους» και «ατελέσφορες διαδικασίες» τα όσα προτείνει το ΚΙΔΗΣΟ για τη συνεργασία, και προσθέτει: «Δυστυχώς φαίνεται ότι η ηγεσία του ΚΙΔΗΣΟ συμμετείχε στον διάλογο και τις συναντήσεις, ενώ είχε ήδη λάβει απόφαση για αυτόνομη πορεία».

Πάντως, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αύριο, Σάββατο, κατά τη συνεδρίαση της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ. Την ίδια μέρα θα διεξαχθεί πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΚΙΔΗΣΟ, όπου, όπως διαρρέεται, ο Γ. Παπανδρέου θα επιμείνει στη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ με προϋπόθεση την αυτοτέλεια των κομμάτων.

Επίσης το Σάββατο, θα συνεδριάσει και η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, όπου πλειοψηφεί η θέση του προέδρου της, Θ. Θεοχαρόπουλου, για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, απέναντι στη θέση που φέρεται να υποστηρίζουν ο πρώην πρόεδρος Φ. Κουβέλης και άλλα στελέχη για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ