Σελ. /20
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 29 Αυγούστου 2015 - αριθ. φύλλου: 12226

Εκλογές 20 Σεπτέμβρη: Ολοι στη μάχη για δυνατό ΚΚΕ!

Ανακοινώθηκε χτες και τυπικά η ημερομηνία των εκλογών. Δεν πρέπει να χαθεί ούτε λεπτό στη μάχη για να βγει το ΚΚΕ πιο δυνατό. Με σύνθημα «Τους δοκίμασες... Τώρα με το ΚΚΕ. Υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής», τα μέλη, οι φίλοι, οι οπαδοί του Κόμματος θα αναμετρηθούν τις επόμενες βδομάδες με τα ψευτοδιλήμματα, το κλίμα απογοήτευσης, τις αυταπάτες και ψευδαισθήσεις που καλλιεργούν συστηματικά τα άλλα κόμματα και τα αστικά επιτελεία. Η προχτεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα αποτέλεσε μια καλή και ελπιδοφόρα αρχή...


Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ολοι «στο πόδι»

Χτες, άρχισε και τυπικά η εκλογική μάχη, η έκβαση της οποίας στις 20 του Σεπτέμβρη εξαρτάται και απ' την αδιάκοπη προσπάθεια όλων μας, μελών, φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» με το κάλεσμα της ΚΕ του Κόμματος για τις βουλευτικές εκλογές πρέπει να μπει σε όσο το δυνατόν περισσότερα εργατικά, λαϊκά σπίτια, να διαβαστεί απ' όσο περισσότερους ανθρώπους του μόχθου γίνεται. Η αυριανή πανεξόρμηση θα σηματοδοτήσει τη δυναμική εκκίνηση της εκλογικής μάχης και την αποφασιστικότητα με την οποία θα τη φτάσουμε έως το τέλος της.

Από αύριο και κάθε μέρα έως τις 20 του Σεπτέμβρη ξεχυνόμαστε στους δρόμους και τις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, όλης της Αττικής, όλης της Ελλάδας. Επικοινωνούμε με όλους τους γνωστούς και φίλους, τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες.

Συζητάμε με «υλικό» την πείρα τους απ' τις τόσες και τόσες κυβερνήσεις που δοκίμασαν, τα κόμματα που εμπιστεύτηκαν, που πίστεψαν ότι τιμώρησαν αντικαθιστώντας τα με άλλα στο τιμόνι της αστικής διαχείρισης. Συζητάμε την πείρα από διαψευσμένες ελπίδες, από αγώνες που έγιναν ή δεν έγιναν, τα πώς και γιατί φτάσαμε εδώ που σήμερα βρισκόμαστε, ποιοι ευθύνονται, αλλά κυρίως συζητάμε για το πώς θα ξεφύγουμε, ποια είναι τα βήματα που θα μας φέρουν κοντύτερα στην πραγματική διέξοδο για τα λαϊκά συμφέροντα.

Συζητάμε με όλους. Εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, απόμαχους του μεροκάματου, νέους, ανέργους, γυναίκες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, ανθρώπους που έχουν συναντηθεί με τους κομμουνιστές στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες, στις κινητοποιήσεις των προηγούμενων χρόνων.

Απλώνουμε συντροφικά το χέρι σε όσους αγωνιούν, προβληματίζονται, έχουν απορρίψει τους μονόδρομους του κεφαλαίου, τις αυταπάτες της «αριστερής διακυβέρνησης», έστω κι αν δε συμφωνούν σε όλα μαζί μας αυτή τη στιγμή. Απλώνουμε το χέρι σε όσους στέκονται όρθιοι μέσα στη λαίλαπα, αλλά και σ' εκείνους που έχουν διάθεση να σηκωθούν, να «ξεκολλήσουν» απ' την απογοήτευση και τη μοιρολατρία. Τους σφίγγουμε το χέρι, για να βαδίσουμε μαζί στη μόνη διέξοδο που υποδεικνύουν οι ανάγκες μας, της οργάνωσης, του αγώνα, της εναντίωσης στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και τις λυκοσυμμαχίες του κεφαλαίου.

Πείθουμε με επιχειρήματα για την ανάγκη η κάλπη να αναδείξει όσο πιο δυνατό γίνεται το ΚΚΕ, γιατί μόνο έτσι θα δυναμώνει η δυνατότητα να αντιπαλέψουμε το μνημόνιο που χρεοκοπεί το λαό, να ανοίξουμε το δρόμο για να απαλλαγούμε οριστικά από τις αντιλαϊκές συμφωνίες - μνημόνια, να απαλλαγούμε από τους πραγματικούς υπεύθυνους: Την εξουσία του κεφαλαίου και τις ενώσεις του. Να ανοίξουμε τελικά το δρόμο για την ανατροπή, για τη λαϊκή εξουσία, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων - αποδέσμευση από την ΕΕ - μονομερή διαγραφή του χρέους.

Γιατί αποδεικνύεται ότι χρειάζεται ο αγώνας, για να είναι αποτελεσματικός, να στοχεύσει σωστά, να βάζει στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο, την εξουσία του, τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ κ.ά. Μόνο σε αυτή την κατεύθυνση η πάλη μπορεί να κερδίζει ανάσες ανακούφισης, να υπερασπίζεται δικαιώματα, να βάζει εμπόδια σε αντιλαϊκά μέτρα.

Ο δρόμος της ανατροπής είναι τελικά ο μόνος ελπιδοφόρος για το λαό και τον «χαρτογραφεί» η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Μπορούμε και πρέπει να τον πορευτούμε. Συμβολή σε αυτή την κατεύθυνση θα είναι η ενδυνάμωση του ΚΚΕ και με την ψήφο.


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δικαίωμα κάθε παιδιού η Προσχολική Αγωγή

Ανακοίνωση με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και τις μεγάλες ελλείψεις στους παιδικούς σταθμούς

«Η Προσχολική Αγωγή είναι δικαίωμα κάθε παιδιού! Αποτελεί λαϊκή ανάγκη». Αυτό υπογραμμίζει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, που βρίσκει χιλιάδες γονείς βρεφών και νηπίων αντιμέτωπους με τα προβλήματα, τα κενά και τις ελλείψεις των παιδικών σταθμών.


ΣΕΛ.  14


ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ
Διασώσεις με κρατικό χρήμα, τα βάρη στο λαό

ΣΕΛ.  9
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Καθημερινές εξορμήσεις για το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

ΣΕΛ.  15
Πανθεσσαλική σύσκεψη αγροτών στις 3 Σεπτέμβρη

ΣΕΛ.  20
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Με την πρόταση του ΚΚΕ συζητάμε με το λαό για την ανάγκη ενίσχυσής του

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ παραχώρησε συνέντευξη, χτες, σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.


ΣΕΛ.  4  -  5

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ