Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Ευρύτερη δυνατή κυβερνητική συνεργασία για τα ζητούμενα του κεφαλαίου

Με κύριο μέλημα την υπεράσπιση των συμφερόντων του κεφαλαίου, το Ποτάμι διεκδικεί εκλογική ενίσχυση προκειμένου να μπορεί να αναλάβει ρόλο «ρυθμιστή» για την επόμενη κυβέρνηση αστικής διαχείρισης και την εφαρμογή των «αναγκαίων αλλαγών» για τους εγχώριους επιχειρηματικούς ομίλους.

Τα παραπάνω επανέλαβε σε χτεσινή συνέντευξή του στο MEGA ο επικεφαλής του, Στ. Θεοδωράκης, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «πατριωτική στάση» ότι το Ποτάμι ψήφισε το μνημόνιο και αναφέροντας πως «το Ποτάμι είχε μια ξεκάθαρη συμβολή, την καθοριστική συμβολή σε αυτήν τη μάχη για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη».

Το... ψεγάδι που βρήκε στο μνημόνιο, είναι ότι «έγινε άρπα κόλλα» - όταν βέβαια ο πυρήνας του εκφράζει πάγιες απαιτήσεις του κεφαλαίου, οι οποίες αποτυπώνονται και στις συνθήκες και τις κατευθύνσεις της ΕΕ - ενώ αναφερόμενος προσωπικά στον Αλ. Τσίπρα, σημείωσε: «Ο Τσίπρας, το Νοέμβρη του 2014, δήλωνε σε μεγάλη εφημερίδα ότι "θα σκίσω το μνημόνιο" και τώρα υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο. Είναι προδότης; Είναι Γερμανοτσολιάς; Οχι. Απλά κατάλαβε ότι πρέπει να λύσει τα προβλήματα της χώρας με το μόνο ευρωπαϊκό τρόπο». Εκτιμώντας, μάλιστα, ότι ο Αλ. Τσίπρας θα κερδίσει στις εκλογές, πρόσθεσε: «Αν ο Τσίπρας δεν προσέξει, η χώρα μπορεί να γίνει ερείπιο μετά τις εκλογές».

Μάλιστα, εξέφρασε τη διαμαρτυρία του επειδή ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι δεν προτίθεται να συνεργαστεί μετεκλογικά με το Ποτάμι, δήλωση την οποία ο Στ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε «μεγάλο ατόπημα», ενώ ξεκαθάρισε ότι «στην επόμενη Βουλή θα σεβαστούμε το πρώτο κόμμα και μετά το Ποτάμι θα προσπαθήσει να επιβάλει την ευρύτερη δυνατή συνεργασία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Σπρώχνει» για ακόμα ταχύτερη υλοποίηση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων(27/11/2015)
Το λέει καθαρά ότι ο λαός «θα περάσει δύσκολα»(15/9/2015)
Καταγράφει τη διαθεσιμότητά του για συμμετοχή στο γκουβέρνο(21/8/2015)
Στηρίζει την κυβέρνηση στην ψήφιση και εφαρμογή των νέων μέτρων(14/7/2015)
«Αλέξη προχώρα, και εμείς είμαστε εδώ...»(3/3/2015)
Στηρίζουν τους κοινούς στόχους που μοιράζονται με την κυβέρνηση(19/2/2015)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org