Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ
Ευθύνες στο υπουργείο ΠΑΠΕΝ αναγνωρίζει το ΣτΕ

Ευθύνες στην κυβέρνηση για κωλυσιεργία αναγνώρισε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), σχετικά με την επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική. Η απόφαση δεν αφορά την πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης που σταμάτησε προσωρινά δύο από τα έργα στην περιοχή, αλλά προηγούμενη, του Απρίλη, με την οποία «επεστράφη ως ελλιπές το προσάρτημα της υποβληθείσας από την εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός" τεχνικής μελέτης, που αφορούσε τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις Ολυμπιάδας».

Το ΣτΕ αποφάσισε για την αίτηση που είχε υποβάλλει τον Απρίλη η «Ελληνικός Χρυσός» κατά του τότε υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και στελεχών του υπουργείου, για παράλειψη οφειλόμενων νόμιμων ενεργειών. Εκτιμά ότι το αρμόδιο υπουργείο επέδειξε κωλυσιεργία ως προς την έγκριση των προσαρτημάτων των τεχνικών μελετών της μεταλλουργίας χαλκού, χρυσού και του νέου εργοστασίου εμπλουτισμού στην περιοχή, που είχε καταθέσει η εταιρεία. Συνολικά, το ΣτΕ, με σειρά αποφάσεών του, έχει ταχθεί υπέρ της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική, κρίνοντας μεταξύ άλλων και τα περιβαλλοντικά θέματα.

Το υπουργείο, με ανακοίνωσή του, περιορίζεται στη διευκρίνηση ότι η απόφαση «δεν αφορά, ούτε ακυρώνει την απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος περί ανάκλησης των αποφάσεων έγκρισης των τεχνικών μελετών των υποέργων Σκουριών και (εν μέρει) Ολυμπιάδας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ