Πέμπτη 9 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επαφές Τσίπρα με πολιτειακούς και πολιτικούς παράγοντες

Από τη χτεσινή συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Πρ. Παυλόπουλο

Eurokinissi

Από τη χτεσινή συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Πρ. Παυλόπουλο
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο επισκέφτηκε χτες βράδυ ο Αλ. Τσίπρας, μετά την επιστροφή του από το Στρασβούργο, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά στη διαπραγμάτευση. Λίγο αργότερα, την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης, ενώ στη συνέχεια ο Αλ. Τσίπρας ενημέρωσε τηλεφωνικώς τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, και την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Στο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες ο πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρώτος ανέφερε ότι η κυβέρνηση κατέθεσε στον ESM αίτημα για πρόγραμμα χρηματοδότησης και σήμερα καταθέτει τις προτάσεις για μεταρρυθμίσεις, που είναι, όπως είπε, προϋπόθεση για έναν «έντιμο συμβιβασμό», στο βαθμό που η άλλη πλευρά δεσμεύεται για επαρκή χρηματοδότηση και για την «αναγκαία απομείωση του χρέους». Είπε ακόμα ότι «κινούμαστε στο πλαίσιο τις εθνικής γραμμής που χαράχτηκε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών» και ότι κατέθεσε τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς και στο Eurogroup και στη Σύνοδο Κορυφής.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικρότησε τη διαβεβαίωση Τσίπρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι το δημοψήφισμα και η ετυμηγορία του ελληνικού λαού σε καμία περίπτωση δε σημαίνουν ρήξη, αλλά επανέναρξη της διαπραγματευτικής προσπάθειας, που έχει ένα και μόνο στόχο, την αταλάντευτη παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη.

Ο δε Στ. Θεοδωράκης, μετά τη συνάντησή του με τον Αλ. Τσίπρα, ανέφερε ότι όσα αποφασίστηκαν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπηρετούνται από την κυβέρνηση και, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Παραμένουμε στην εθνική γραμμή, της εθνικής συνεννόησης, για να βρούμε λύση σύντομα, για ένα καινούργιο συμβόλαιο με την ΕΕ, για οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη (...) Προσπαθούμε να κλείσει συμφωνία ως το πρωί της Παρασκευής. Την Κυριακή θα είναι αργά». Εξέφρασε, μάλιστα, την πεποίθησή του ότι αν υπάρξει από την ΕΕ βοήθεια ώστε να ξαναπάρει μπροστά η οικονομία, τότε τα υπόλοιπα μέτρα θα γίνουν δεκτά απ' το λαό, ενώ ανέφερε ότι σήμερα θα υπάρξει ξανά ανταλλαγή απόψεων με τον πρωθυπουργό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ