Πέμπτη 9 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Κανένας άνεργος χωρίς βοήθεια και επίδομα απαιτεί το ΠΑΜΕ

Καταγγέλλει το αίσχος της τμηματικής καταβολής των ψίχουλων του ΟΑΕΔ από τις τράπεζες

Από παλιότερη κινητοποίηση για μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων
Από παλιότερη κινητοποίηση για μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων
Αμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων απαιτεί από την κυβέρνηση το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, καλώντας ταυτόχρονα τα συνδικάτα να οργανώσουν την αλληλεγγύη. Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΟΑΕΔ στέλνουν τους ανέργους στις ουρές των ΑΤΜ, για να πάρουν 50άρι-50άρι το ήδη πενιχρό και κουτσουρεμένο επίδομα ανεργίας. Για τους πιο άτυχους που δεν έχουν κάρτα, το ποσό που μπορούν να κάνουν ανάληψη φτάνει τα 120 ευρώ.

Το ΠΑΜΕ σημειώνει ότι «το επίδομα για τον άνεργο είναι ανάσα, ώστε να καλύπτει τις πλέον βασικές και άμεσες ανάγκες. Δεν μπορεί να μπαίνει στο σταγονόμετρο. Ο ΟΑΕΔ να βρει τώρα τρόπο, π.χ. με ταχυδρομικές επιταγές ή μέσα από τις υπηρεσίες του Οργανισμού, ώστε να πάρουν όλοι οι άνεργοι άμεσα και χωρίς χρονοτριβή το επίδομα στην ολότητά του».

Στην ίδια ανακοίνωση, το ΠΑΜΕ σημειώνει ακόμα ότι: «Οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι δεν πρέπει να παρακολουθούν τις εξελίξεις που παίζονται στις πλάτες τους παθητικά. Δε φταίνε για την ανεργία τους, δεν τους χαρίζεται το επίδομα. Αντιθέτως, πρέπει εδώ και τώρα να διεκδικήσουμε από κοινού εργαζόμενοι - άνεργοι συνολικά μέτρα προστασίας και ανακούφισης. Σε αυτές τις συνθήκες, επείγει η πλήρης κάλυψη όλων των εγγεγραμμένων ανέργων. Κανένας άνεργος χωρίς επιδότηση. Κανένας άνεργος να μη βρίσκεται απροστάτευτος, χωρίς βοήθεια».

Το ΠΑΜΕ καλεί τους ανέργους να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία τους, με τις επιτροπές ανέργων σε κάθε γειτονιά, με τις Λαϊκές Επιτροπές που έχουν συγκροτηθεί παντού. Να έρθουν σε επαφή με το ΠΑΜΕ και να διεκδικήσουν:

  • Χορήγηση του επιδόματος ανεργίας σε όλους τους εγγεγραμμένους ανέργους.
  • Να μην επιτρέψουμε τη μείωση ακόμα και αυτών των πενιχρών επιδομάτων. Αμεση καταβολή στην ολότητά τους.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία πληρωμή ή συμμετοχή των ανέργων σε υγειονομικές, φαρμακευτικές και προνοιακές παροχές.
  • Καμία πληρωμή σε τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ. Απαγόρευση διακοπής νερού - ρεύματος - τηλεφώνου. Διαγραφή χρεών για λογαριασμούς - καταναλωτικά δάνεια όλων των ανέργων.
  • Επέκταση της δωρεάν μετακίνησης για όλους τους ανέργους σε όλα τα ΜΜΜ, σε όλες τις πόλεις, χωρίς χρονικούς όρους και προϋποθέσεις.
  • Χορήγηση του επιδόματος ανεργίας σε μικρούς επαγγελματίες και έμπορους, σε αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο επίκεντρο η προστασία ανέργων και εποχικών εργαζομένων(2015-02-13 00:00:00.0)
Από... Γενάρη τα επιδόματα ανεργίας(2012-12-29 00:00:00.0)
Βουλιάζει ακόμα πιο βαθιά στην εξαθλίωση τη λαϊκή οικογένεια(2012-03-03 00:00:00.0)
Πετσοκόβουν το επίδομα ανεργίας!(2007-08-21 00:00:00.0)
Η κοροϊδία του επιδόματος(2007-06-24 00:00:00.0)
"Κάτω τα χέρια" από το χειμερινό επίδομα(1997-07-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ