Τρίτη 16 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις για τον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των τριήμερων εκδηλώσεων που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ εν όψει της συμπλήρωσης 70 χρόνων από το θάνατο του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, Αρη Βελουχιώτη (βλ. αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στη σελ. 3), το Συμβούλιο Περιοχής Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας της ΚΝΕ τιμά τη σημερινή μέρα, 16η του Ιούνη, μέρα που έδωσε τη ζωή του μαχόμενος ο Αρης Βελουχιώτης, και την κηρύσσει Μέρα Κόκκινης Προσφοράς στο ΚΚΕ, στο λαό και τη νεολαία.

Παράλληλα, για σήμερα προγραμματίζονται οι παρακάτω εκδηλώσεις:

-- Οι ΤΟ Ιωαννίνων της ΚΝΕ και η ΚΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ συνδιοργανώνουν: Στις 19.00, πορεία από την Περιφέρεια (παλιά Νομαρχία) προς το μνημείο του Αρη Βελουχιώτη, στην πλατεία Αρη Βελουχιώτη (πλ. Ομήρου). Κατάθεση στεφανιών από τις Οργανώσεις. Στις 20.00, θα γίνει σύντομος χαιρετισμός από στέλεχος της ΚΝΕ.

-- Οι ΤΟ Αρτας, Κέρκυρας και Πρέβεζας - Λευκάδας της ΚΝΕ οργανώνουν μαζικές περιοδείες σε χώρους νεολαίας, με το κάλεσμα για το διήμερο εκδηλώσεων.

Εκδηλώσεις και στα Τρίκαλα

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων για τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ, οι Τομεακές Οργανώσεις Τρικάλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ προγραμματίζουν μια σειρά από εκδηλώσεις για την ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση και τα 70 χρόνια από το θάνατο του Αρη Βελουχιώτη.

Η αρχή έγινε με διήμερο εκδηλώσεων που ξεκίνησε χτες, στην πλατεία Παλαιού Δεσποτικού, και συνεχίζεται σήμερα Τρίτη, από τις 7 μ.μ. ως τις 9.30 μ.μ., στην πλατεία Προσφυγικού Συνοικισμού. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν έκθεση φωτογραφικού αρχειακού υλικού, προβολές βίντεο για την ιστορία του ΚΚΕ, την ΕΑΜική Αντίσταση, την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών και τα 70 χρόνια από το θάνατο του Αρη Βελουχιώτη. Επίσης, στους χώρους θα υπάρχει έκθεση βιβλίου με εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής».

Την Κυριακή 21/6, στις 10.30 το πρωί, οι Οργανώσεις Μαθητών και Υπαίθρου της ΚΝΕ θα πραγματοποιήσουν εκδρομή - ιστορικό περίπατο στην περιοχή της Οξύνιας (Μερίτσα), όπου στις 11 Φλεβάρη του 1943, δόθηκε η πρώτη μάχη αντάρτικων ομάδων ενάντια στους Ιταλούς φασίστες.

Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα «Τη γνώμη σου έπραξες, στους ανθρώπους χαρίστηκες πέρα απ' το μέτρο».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org