Τρίτη 16 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πυρκαγιά στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο

Την περασμένη Παρασκευή 12/6 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο νεκροθάλαμο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθήνας, η οποία έγινε αντιληπτή από εργαζόμενους και ευτυχώς σβήστηκε πριν επεκταθεί στα διπλανά εργαστήρια. Οπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι, η πυρκαγιά προκλήθηκε πιθανότατα από βραχυκύκλωμα και δεν λειτούργησε το σύστημα πυρανίχνευσης.

Η πυρκαγιά ανέδειξε, για άλλη μια φορά, τα σοβαρά προβλήματα τόσο στη συντήρηση των κτιρίων, την καταλληλότητα και επάρκεια μέσων πυρόσβεσης, στην εκπαίδευση προσωπικού και στο οργανωμένο σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, όσο και τα συνολικότερα ελλιπή μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, την αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Ιπποκράτειου» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) καταγγέλλει τη χρόνια υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων που χειροτερεύει και έχει, μεταξύ άλλων, συνέπειες για τη συντήρηση υποδομών και μηχανημάτων, με κινδύνους για την ασφάλεια εργαζομένων, ασθενών και επισκεπτών. Μεγαλώνουν οι ελλείψεις σε υλικά και φάρμακα και τα δημόσια νοσοκομεία οδηγούνται σε αδυναμία λειτουργίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ