Τρίτη 16 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ
Οχι στην υποταγή, απόρριψη των κυβερνητικών απαιτήσεων

Κάλεσμα στα Δημοτικά Συμβούλια και τους δημάρχους όλης της χώρας να αξιοποιήσουν τα όποια διαθέσιμα για τις ανάγκες του λαού και όχι για την εξυπηρέτηση ενός χρέους που δεν είναι δικό του

Να μην υποταχτούν, να απορρίψουν τις κυβερνητικές απαιτήσεις και αιτιάσεις, να αξιοποιήσουν τα όποια χρήματα του βαριά φορολογούμενου λαού για τις δικές του ανάγκες, που σήμερα είναι ζωτικές και ζοφερές, καλούν με επιστολή τους τα Δημοτικά Συμβούλια και τους δημάρχους της χώρας οι κομμουνιστές δήμαρχοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σχετικά με την επιστολή του υπουργού Εσωτερικών, Ν. Βούτση, που απαιτεί την εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και την κατάθεση των ταμειακών διαθεσίμων τους στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η επιστολή θα κατατεθεί στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Το πλήρες κείμενο των δημάρχων Καισαριανής Ηλία Σταμέλου, Ικαρίας Στέλιου Σταμούλου, Χαϊδαρίου Μιχάλη Σελέκου, Πετρούπολης Βαγγέλη Σίμου και Πάτρας Κώστα Πελετίδη, έχει ως εξής:

«Ο υπουργός Eσωτερικών κ. Ν. Βούτσης με το χαρακτηρισμένο ως επείγον έγγραφό του που απεστάλη την 10η Ιούνη 2015 στους δημάρχους και περιφερειάρχες της χώρας, απαιτεί "την αμελλητί συμμόρφωσή" τους με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) της 20ής Απρίλη 2015 "για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδας"!

Γνωρίζει η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός ασφαλώς ότι η άρνηση μιας σειράς Δήμων να πουν όχι στην ΠΝΠ που τους υποχρεώνει να διαθέσουν στην Τράπεζα της Ελλάδας υπέρ της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους και των δανειστών, τα όποια διαθέσιμα έχουν και μάλιστα για αόριστο χρόνο, δεν είναι απόφαση δημάρχων αλλά απόφαση των δημοτικών τους συμβουλίων. Επιλέγει ο αρμόδιος υπουργός να απευθυνθεί στους δημάρχους, ώστε να εκφοβίσει και να εκβιάσει.

Ας γνωρίζει ότι μια σειρά Δημοτικά Συμβούλια και μαζί τους και οι δήμαρχοι αποφάσισαν να μην συμμορφωθούν με τις αποφάσεις της κυβέρνησης γιατί η συγκεκριμένη νομοθετική πράξη βοηθά τον αντιλαϊκό πόλεμο που πέντε χρόνια τώρα τσακίζει το λαό και τις πιο ζωτικές του ανάγκες, για να εξυπηρετηθεί ένα χρέος που δεν είναι δικό του και ούτε ευθύνεται για τη δημιουργία του.

  • Γιατί υποχρεώνει τους Δήμους μας να υπολειτουργούν και να παραμερίζουν τις ανάγκες των δημοτών μας.
  • Γιατί μας επιβάλλει να επιβαρύνουμε με επιπρόσθετους φόρους και τέλη τους δημότες μας.
  • Γιατί γνωρίζουμε από πρότερες αντίστοιχες ενέργειες των προηγούμενων κυβερνήσεων, όπως το PSI για τα ασφαλιστικά ταμεία, τα πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία, ότι δρόμος επανάκτησης των απωλειών για το λαό σε διαπραγμάτευση τάχα με τους δανειστές δεν υπάρχει.
  • Γιατί τα αιματηρά πλεονάσματα που προαναγγέλλει και η επικείμενη συμφωνία της κυβέρνησης θα τσακίσουν παραπέρα τις λαϊκές ανάγκες και θα μετατρέψουν ακόμα πιο γρήγορα τους δήμους σε μηχανισμούς φοροεπιδρομής.
  • Γιατί είναι υποχρέωσή μας να συνδράμουμε τις ανάγκες και τις αγωνίες του λαού μας και όχι την αντιλαϊκή στρατηγική ΕΕ - ΔΝΤ, κεφαλαίου.

Καλούμε τα Δημοτικά Συμβούλια και τους δημάρχους της χώρας να μην υποταχτούν και να απορρίψουν τις κυβερνητικές απαιτήσεις και αιτιάσεις. Να αξιοποιήσουν τα όποια χρήματα του βαριά φορολογούμενου λαού για τις δικές του ανάγκες, που σήμερα είναι ζωτικές και ζοφερές. Είναι ο δικός του μόχθος, τα ψίχουλα της φτώχειας δεν του αρμόζουν».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προσφεύγει στο ΣτΕ κατά της μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας(22/2/2019)
Καταγγέλλει την ΠΝΠ και ζητά την ακύρωσή της στην πράξη(28/4/2015)
Κινητοποιήσεις με τη συμμετοχή αγωνιστών δημάρχων(25/4/2015)
Με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ συναντήθηκε ο Δ. Κουτσούμπας(25/4/2015)
Χαρίζουν στο κεφάλαιο, «γδέρνουν» το λαό...(23/4/2015)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org