Πέμπτη 7 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΖΙΜΠΟΥΤΙ - ΥΕΜΕΝΗ
«Διπλωματική παρέμβαση» Κέρι

Ο Κέρι στη βάση στο Τζιμπουτί
Ο Κέρι στη βάση στο Τζιμπουτί
ΤΖΙΜΠΟΥΤΙ - ΣΑΝΑΑ.--

Παρέχοντας πλήρη κάλυψη στην ιμπεριαλιστική επέμβαση της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι εμφανίστηκε χτες στο Τζιμπουτί (όπου υπάρχει σημαντική αμερικανική στρατιωτική και αεροπορική βάση) κάνοντας επιλεκτική, πλην σαφώς υποκριτική, «κριτική» για τις ελλείψεις τροφίμων, φαρμάκων, νερού και καυσίμων στην Υεμένη, στο πλαίσιο ενδοϊμπεριαλιστικών πιέσεων με ανταλλάγματα προς όφελος των μονοπωλίων.

Ο Κέρι, λίγες ώρες προτού μεταβεί αργότερα χτες βράδυ στη Σαουδική Αραβία, υποστήριξε ότι για τα δεινά του λαού στην Υεμένη φταίνε τάχα αποκλειστικώς οι Σιίτες Χούτι και όχι τα βομβαρδιστικά του 10μελούς στρατιωτικού συνασπισμού υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας που μόνο μέσα στο τελευταίο 24ωρο προκάλεσαν δεκάδες νεκρούς αμάχους ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα της χώρας. Προϊδέασε για την πιθανότητα επίτευξης μιας προσωρινής «παύσης εχθροπραξιών τις επόμενες λίγες μέρες» έπειτα, όπως είπε, από τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε «με τους υπουργούς Εξωτερικών της Σ. Αραβίας και μίας άλλης χώρας» (πιθανώς το Ιράν).

Η εμφάνιση Κέρι στην περιοχή γίνεται σε μια περίοδο που η ιμπεριαλιστική επίθεση της Σ. Αραβίας στην Υεμένη έχει μεταφέρει τον πόλεμο και στο έδαφός της.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ