Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 8 Μάη 2015 - αριθ. φύλλου: 12131

«ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ»
Συνεδριάζει σήμερα στην Αθήνα η Γραμματεία της

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας


ΣΕΛ.  3

Οσο και αν «θολώνει τα νερά» τα αντιλαϊκά μέτρα δεν κρύβονται!

Οσο και αν προσπαθούν οι εκπρόσωποι της συγκυβέρνησης με διάφορα τερτίπια να θολώσουν τα νερά, να ξεγελάσουν το λαό, τα αντιλαϊκά μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν μπορούν να κρυφτούν: Νέα φοροληστεία, ιδιωτικοποιήσεις, Ασφαλιστικό, Εργασιακά.

Δ. Κουτσούμπας: «Η κυβέρνηση οδεύει προς νέο μνημόνιο. Οι μάσκες πλέον πέφτουν! Θα έχουμε νέο χτύπημα σε Εργασιακά, συντάξεις, Συλλογικές Συμβάσεις, ιδιωτικοποιήσεις δημόσιας περιουσίας και νέα φορολογικά βάρη. Ενώ διατηρεί όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των προηγούμενων μνημονίων διαιωνίζοντας έτσι τη φτώχεια για το λαό μας».


ΣΕΛ.  4   -   5

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Τερτίπια...

Δεν πρωτοτυπεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Χιλιοπαιγμένο το έργο που ανεβάζει τα τελευταία 24ωρα, οπότε και διαφάνηκε η δυνατότητα να κλειστεί με την ΕΕ μια ακόμα αντιλαϊκή συμφωνία. Οπως και οι προηγούμενες, βαφτίζει το κρέας ψάρι και ενώ συνομολογεί στα ευρωενωσιακά διαβούλια νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα έρθουν να προστεθούν στα παλιά, στο εσωτερικό της χώρας υποστηρίζει ότι έχει «κόκκινες γραμμές» υπέρ του λαού.

Κοροϊδεύει το λαό με την ελπίδα να τον πιάσει στον «ύπνο», να ξεδιπλωθεί με όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις το νέο «γιουρούσι» στο εισόδημα και στα δικαιώματά του που συμφώνησε, προκειμένου να εξασφαλίσει ρευστότητα στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η προχτεσινή κοινή δήλωση Τσίπρα - Γιούνκερ δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών ή αμφιβολιών. Οι δύο πλευρές σημείωσαν τη συμφωνία τους σε βασικά σημεία της διαπραγμάτευσης, «προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση», που μέχρι χτες ξόρκιζε ο ΣΥΡΙΖΑ, ισχυριζόμενος ότι η πολιτική του μνημονίου τελείωσε με την ανάδειξή του σε κυβέρνηση.

Συμφώνησαν «στη σημασία των μεταρρυθμίσεων για εκσυγχρονισμό του συνταξιοδοτικού συστήματος, ούτως ώστε να καταστεί δίκαιο, δημοσιονομικά βιώσιμο και αποτελεσματικό». Να θυμίσουμε μόνο ότι όλες οι αντιασφαλιστικές ανατροπές έγιναν με πρόσχημα τον «εκσυγχρονισμό του συνταξιοδοτικού συστήματος» και τη «δημοσιονομική βιωσιμότητά» του. Η κυβέρνηση τις νομιμοποιεί και ανοίγει το δρόμο για νέες ανατροπές.

Για τα Εργασιακά, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην «ανάγκη οι μισθολογικές εξελίξεις και οι θεσμοί της αγοράς εργασίας να διαδραματίσουν έναν υποστηρικτικό ρόλο στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην ανταγωνιστικότητα και την κοινωνική συνοχή». Και μόνο η επίκληση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, σημαία όλων των κυβερνήσεων στις αντεργατικές τους εκστρατείες, προμηνύει νέα επιδρομή σε δικαιώματα, μισθούς κ.λπ.

Η συμφωνία προβλέπει ακόμα μετατάξεις εμπορευμάτων μαζικής κατανάλωσης σε υψηλότερους συντελεστές ΦΠΑ, καθώς επίσης και την άμεση κλιμάκωση του προγράμματος των ιδιωτικοποιήσεων.

Η εφημερίδα «Αυγή» απογειώνει την κοροϊδία, γράφοντας, μεταξύ άλλων, «για τους δανειστές ο χρόνος κυλούσε εις βάρος της Ελλάδας, μέχρι που αντελήφθησαν, καθυστερημένα, πως η σημερινή κυβέρνηση δεν μπλοφάρει, αλλά, αντιθέτως, εννοεί αυτά που λέει, δηλαδή ότι χωρίς αποκατάσταση της ρευστότητας δεν υπάρχει δόση». Δηλαδή, λίγο - πολύ ότι η συμφωνία έρχεται ως υποχώρηση των δανειστών! Βεβαίως, η πραγματικότητα είναι ότι αυτό που διαμορφώνουν είναι η νέα υποχώρηση του λαού από τις όποιες προσδοκίες του, αφού θα σηκώσει για άλλη μία φορά το βαρύ φορτίο για τη συμφωνία και τη ρευστότητα που θα εξασφαλιστεί για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων.

Μάλιστα, η «Αυγή» συστήνει να μην υπάρξουν ...θριαμβολογίες, έως ότου «η συμφωνία μορφοποιηθεί και οριστικοποιηθεί»! Σε όσους δεν πείθει με την στρεψοδικία, απευθύνεται με το γνώριμο απ' τα παλιά επιχείρημα, του φωτός στην άκρη του τούνελ. «Εχουμε μπροστά μας ανήφορο, ο οποίος όμως δεν θα είναι του Σίσυφου», υποστηρίζει. Μπορεί οι μάσκες να έπεσαν, κάποιοι όμως αδυνατούν να ξεφύγουν απ' το ρόλο του «μασκαρά».

Οι εξελίξεις αποκαλύπτουν τον πραγματικό χαρακτήρα της κυβέρνησης, ότι η πολιτική των μνημονίων αποτελεί συστατικό στοιχείο της στρατηγικής του κεφαλαίου και της ΕΕ. Ο λαός είναι ο μόνος που έχει και την ευθύνη και τη δυνατότητα να απαντήσει στο παιχνίδι που τόσα χρόνια παίζεται σε βάρος του, παρεμβαίνοντας με όρους ταξικού κινήματος και πάλης στις εξελίξεις και βάζοντας τη σφραγίδα των συμφερόντων του.


ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Ανακοίνωση για την πανυγειονομική απεργία στις 20 Μάη

Κάλεσμα για συμμετοχή στην πανυγειονομική απεργία στις 20 Μάη και στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, στις 12 το μεσημέρι, απευθύνει η Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ. Την απεργία αποφάσισε η ΠΟΕΔΗΝ και συμμετέχει η ΕΙΝΑΠ.


ΣΕΛ.  11


Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το Δημόσιο και η στάση του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  10
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΔΕ
Ξαναβάζει πλάτες στο αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης

ΣΕΛ.  16
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Να δώσουμε νόημα και αξία στην ψήφο μας στις 13 Μάη

ΣΕΛ.  14
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Και πάλι διακοπή

ΣΕΛ.  9
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει τραμπούκικη συμπεριφορά χρυσαυγίτη βουλευτή σε βάρος της Λ. Κανέλλη και την απαράδεκτη στάση της προέδρου της Βουλής στο θέμα

ΣΕΛ.  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ