Πέμπτη 30 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει την κλιμάκωση της επιθετικότητας της ΕΕ με πρόσχημα το μεταναστευτικό

Την έγκριση της πλειοψηφίας του Ευρωκοινοβουλίου πήραν χτες οι πρόσφατες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που με πρόσχημα τη μετανάστευση άναψε το πράσινο φως για επεμβάσεις και άγρια καταστολή στα σύνορα. Σε ψήφισμά του, μετά τη χτεσινή σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια στο Στρασβούργο, το Ευρωκοινοβούλιο πλειοδοτεί υπέρ μέτρων όπως π.χ. η επέκταση της εντολής δράσης της επιχείρησης «Τρίτων» στη Μεσόγειο, η παρουσία ισχυρής και μόνιμης επιχείρησης στην ανοικτή θάλασσα, ο στενότερος συντονισμός «για την αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτιών της μετανάστευσης» και η συνεργασία με χώρες - εταίρους στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική, χτύπημα των δουλεμπόρων κ.ά.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντ. Τουσκ, παρουσίασε στην Ολομέλεια τις πρόσφατες αποφάσεις, ενώ ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζ. Κ. Γιούνκερ, εισηγήθηκε την εξεύρεση τρόπων ενίσχυσης της «νόμιμης μετανάστευσης» ως μέσου για να παρεμποδιστεί η «παράνομη», παραπέμποντας στην πάγια επιδίωξη της ΕΕ για προσαρμογή της εισροής μεταναστών βάσει των συγκεκριμένων αναγκών των μονοπωλίων της.

Ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και δουλέμποροι είναι ένα με τον καπιταλισμό

Τη χρησιμοποίηση από την ΕΕ του δράματος των προσφύγων και των κυκλωμάτων των δουλεμπόρων, που η αντιμεταναστευτική πολιτική της προκαλεί και συντηρεί, ως ενός ακόμη βολικού προσχήματος για νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε τα εξής:

«Μετά τον Μπιν Λάντεν, και τώρα τους τζιχαντιστές, η ΕΕ ανακάλυψε το χτύπημα των δουλεμπόρων ως νέο πρόσχημα προκειμένου να εξαπολύει νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Ομως, δικά σας δημιουργήματα είναι και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τα δεινά που φέρνουν στους λαούς, δική σας κι η ευθύνη για τα κύματα μεταναστών και προσφύγων που μαζικά πνίγονται στη Μεσόγειο. Οι δουλέμποροι είναι ένα και το αυτό με το σύστημα που υπηρετείτε. Ο καπιταλισμός και η μετανάστευση, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος κι η προσφυγιά είναι αναπόσπαστα δεμένα για την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των μονοπωλίων.

Οσο και να εξωραΐζει η ελληνική κυβέρνηση την ΕΕ και την αντιλαϊκή αποστολή της, τα δάκρυα της ΕΕ, που μάλιστα προκλητικά ονομάζει τα σύνορά της "έξυπνα", είναι κροκοδείλια. Η διέξοδος βρίσκεται σε σύγκρουση με την ΕΕ και το κεφάλαιο, με κατάργηση εδώ και τώρα της Σένγκεν, της FRONTEX, των κανονισμών "Δουβλίνο", με μέτρα για την ουσιαστική ανακούφιση των προσφύγων και των μεταναστών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ