Τετάρτη 25 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
«Καλοδεχούμενη η στροφή ΣΥΡΙΖΑ στο ρεαλισμό»

Στροφή ΣΥΡΙΖΑ στο «ρεαλισμό» βλέπουν στο Ποτάμι, βάση όσων είπε ο Αλ. Τσίπρας στη Γερμανία. Μάλιστα, παρατηρούν ότι ο πρωθυπουργός, πλέον, ταυτίζεται σε σημεία με τη ρητορική Σαμαρά και εγκαλεί την προηγούμενη κυβέρνηση που δεν ολοκλήρωσε την εφαρμογή του μνημονίου...

Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δ. Τσιόδρας: «Αλλα μας έλεγαν δύο μήνες τώρα στην Αθήνα, άλλα ακούσαμε χτες (σ.σ.: προχτές) το βράδυ στο Βερολίνο. Ας είναι. Η στροφή στο ρεαλισμό είναι πάντα καλοδεχούμενη. Είναι θετικό ότι ο κ. Τσίπρας αποκήρυξε την ακραία ρητορική της κυβέρνησής του, που τόσο καιρό προπαγανδίζει τη ρήξη με τη Γερμανία και φάνηκε διατεθειμένος να εγκαινιάσει μια νέα σχέση με τους εταίρους, υποσχόμενος μεγάλες αλλαγές στο εσωτερικό της χώρας».

«Βέβαια, δεν μπορούμε παρά να επισημάνουμε ότι όλα αυτά που είπε ο κ. Τσίπρας στο Βερολίνο, όταν τα λένε κάποιοι άλλοι στην Αθήνα, χαρακτηρίζονται προδότες και γερμανοτσολιάδες από τις κομματικές ντουντούκες του ΣΥΡΙΖΑ και τους συνεταίρους τους των ΑΝΕΛ» παρατήρησε ο ίδιος.

«Ο πρωθυπουργός έφτασε μάλιστα στο σημείο να πει ότι οι "επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο δεν είναι υλική διεκδίκηση, αλλά ένα ηθικό θέμα", σπεύδοντας μάλιστα να ακυρώσει τον υπουργό Δικαιοσύνης, που μέχρι πρότινος απειλούσε ότι θα κατασχέσει -αν χρειαστεί- τα γερμανικά ιδρύματα στην Αθήνα. "Δεν ισχύει τίποτα από αυτά", είπε ο πρωθυπουργός, κάνοντας μάλιστα ειδική θετική αναφορά στο "Ινστιτούτο Γκαίτε", επαναλαμβάνοντας και σε αυτό το σημείο ότι "το αίτημα για τις πολεμικές επανορθώσεις δεν αφορά κάποια υλική διεκδίκηση"» σχολίασε με νόημα ο Τσιόδρας.

Τόνισε, εξάλλου, ότι ο Τσίπρας «δανειζόμενος δε ρητορικά σχήματα και από τον Αντώνη Σαμαρά, επανέλαβε και αυτός ότι πρέπει "να αλλάξουμε το μείγμα πολιτικής" και "όχι να γκρεμίσουμε ό,τι θετικό έγινε τα προηγούμενα χρόνια"».

«Τέλος, ξεπερνώντας κάθε πρόβλεψη, επέκρινε την προηγούμενη κυβέρνηση, γιατί "δεν ολοκλήρωσε την αξιολόγηση των προγραμμάτων που είχε δεσμευτεί". Εγκάλεσε δηλαδή τους "προηγούμενους", γιατί δεν ολοκλήρωσαν την εφαρμογή του μνημονίου» επεσήμανε ο Τσιόδρας.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος βέβαια ότι ο κ. Τσίπρας θα συνεχίσει να λέει τα ίδια όταν επιστρέψει στην Ελλάδα και βρεθεί απέναντι στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που έχει γαλουχηθεί με την αντιγερμανική ρητορική, τον εθνολαϊκισμό και τις θεωρίες συνωμοσίας. Εμείς πάντως ελπίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας, βλέποντας τα αδιέξοδα της πολιτικής του, έχει όντως αλλάξει».

Σε αυτή τη βάση, του επισημαίνει ότι «η σωτηρία της χώρας απαιτεί σύγκρουση με τα συμφέροντα και τις συντεχνίες που κρατούν δέσμια την κοινωνία. Οι αντιμεταρρυθμιστικές ιδεοληψίες πρέπει να παραμεριστούν και να προχωρήσουμε σε μεγάλες αλλαγές», καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που χρειάζεται το κεφάλαιο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κυβερνητικά παιχνίδια σε βάρος του δίκαιου αιτήματος του λαού(2019-04-16 00:00:00.0)
Προσπάθεια αναβάπτισης της αντιλαϊκής πολιτικής και της κοροϊδίας στο λαό(2016-07-16 00:00:00.0)
Εντείνουμε τον αγώνα για τις γερμανικές αποζημιώσεις(2015-04-03 00:00:00.0)
Εξετάσεις στα «σαλόνια», χειραγώγηση απ' τα «μπαλκόνια»(2014-12-02 00:00:00.0)
Μεταβολές(2014-06-03 00:00:00.0)
Πλήρη συμπαράσταση για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων(2004-10-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ