Τετάρτη 25 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί ... «Task Force»

Eνα από τα θέματα που συζητήθηκαν στη διάρκεια της συνάντησης του Αλ. Τσίπρα με την Α. Μέρκελ ήταν και η δράση της «Task Force», που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα σε διάφορους τομείς, ανάμεσά τους και στην Τοπική Διοίκηση. «Θέλουμε να ακούσουμε τις θέσεις της Ελλάδας για αυτή (σ.σ. την "Task force")», είπε χτες η καγκελάριος, εντάσσοντας τη λειτουργία της εν λόγω ομάδας τεχνοκρατών στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Γερμανίας.

Θυμίζουμε ότι η «Task Force» δραστηριοποιείται στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Συμμαχίας που εγκαινιάστηκε στον τομέα της Τοπικής Διοίκησης το Σεπτέμβρη του 2012 με στόχο «τον εξορθολογισμό των δαπανών της τοπικής διοίκησης, την αξιοποίηση ευρηματικών χρηματοδοτικών εργαλείων της δράσης των ΟΤΑ, ώστε να μειώνεται το βάρος της κρατικής δαπάνης γι' αυτούς και τη μεταρρύθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων».

Στην πράξη αυτό σημαίνει είτε πλήρως ανταποδοτικές υπηρεσίες, είτε μεγαλύτερες περικοπές σε υπηρεσίες, δηλαδή μείωση έως κατάργηση της όποιας κοινωνικής πρόνοιας σήμερα υπάρχει και ανάληψη υπηρεσιών και έργων από Ελληνες και Γερμανούς επιχειρηματίες που θα αξιοποιούν και το νομικό οπλοστάσιο των ιδιωτικοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ