Σάββατο 14 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟ Αττικής
Βραβεύτηκαν οι πρωτοπόροι στην Οικονομική Εξόρμηση

Από την εκδήλωση στο Ιλιον
Από την εκδήλωση στο Ιλιον
Σε μια όμορφη εκδήλωση της Περιφερειακής Οργάνωσης Δυτικών Συνοικιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, την περασμένη Παρασκευή στο δημαρχείο Ιλίου, όπου κόπηκε και η πίτα της Οργάνωσης, βραβεύτηκαν οι πρωτοπόρες κομματικές Οργανώσεις στην πρόσφατη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης αλλά και μέλη του Κόμματος που ξεχώρισαν για τη μαχητικότητά τους, το πλατύ άνοιγμα σε εργαζόμενους.

Ενα βιβλίο, ένας πίνακας από σημαντικές ιστορικές στιγμές του εργατικού - λαϊκού κινήματος ή ένα πορτρέτο από ήρωες κομμουνιστές, όπως ο Νίκος Ζαχαριάδης, αποτέλεσαν την ηθική επιβράβευση για το θετικό αποτέλεσμα της Οικονομικής Εξόρμησης.

Η ΠΟ Δυτικών Συνοικιών της ΚΟΑ, υπερκαλύπτοντας τους στόχους για αυτή τη μάχη, είχε τη δική της συμβολή στη προσπάθεια για ισχυροποίηση του Κόμματος και μάλιστα σε μια περιοχή που κυριαρχεί το εργατικό - λαϊκό στοιχείο, ο φτωχόκοσμος, οι άνεργοι, όλοι εκείνοι δηλαδή που έχουν αντικειμενικό συμφέρον από την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΠΟ, χαιρέτησε την προσπάθεια που έκαναν οι κομματικές Οργανώσεις, οι εκατοντάδες κομμουνιστές και οπαδοί του Κόμματος ώστε να υπερκαλυφθεί το πλάνο. «Για άλλη μια χρονιά», σημείωσε, «μαζεύοντας χρήματα από αρκετές χιλιάδες εργατοϋπαλλήλους, ανέργους, συνταξιούχους, φτωχούς αυτοαπασχολούμενους, διευρύναμε, ανανεώσαμε τους δεσμούς μας μαζί τους στις δύσκολες αυτές συνθήκες. Από την άλλη, είμαστε σε μόνιμη εγρήγορση γιατί γνωρίζουμε ότι το Κόμμα μας είναι πάντα στο μάτι του κυκλώνα, πάντα στο στόχαστρο του αντίπαλου, καθώς είναι η πρωτοπορία της εργατικής τάξης, είναι το Κόμμα που έχει σταθερά στη σημαία του την ανατροπή της καπιταλιστικής εξουσίας, την οικοδόμηση της νέας κοινωνίας, της Σοσιαλιστικής».

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε ότι όλη τη χρονιά οι Οργανώσεις και οι φίλοι του ΚΚΕ θα συνδυάζουν το κουπόνι με το μαζικό - πολιτικό άνοιγμα, για την κάλυψη των οικονομικών αναγκών του Κόμματος.

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε και στα 100 χρόνια του ΚΚΕ λέγοντας: «Είμαστε περήφανοι και πλήρως συνειδητοποιημένοι για τη μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνουμε να γιορτάσουμε όλη την τετραετία με αφορμή τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, του Κόμματος που έχει δώσει εκατόμβες νεκρών για την απελευθέρωση από την καπιταλιστική σκλαβιά, που όποια πέτρα κι αν σηκώσεις από κάτω θα βρεις την ανιδιοτελή προσφορά των κομμουνιστών, την αυτοθυσία και αγωνιστικότητά τους. Θα τιμήσουμε όπως αρμόζει αυτή τη συγκλονιστική επέτειο με εκδηλώσεις, πρωτοβουλίες, εκδόσεις, αφιερώματα αλλά ακόμη περισσότερο με την ακούραστη προσπάθειά μας να ριζώσουμε το ΚΚΕ σε περισσότερους χώρους δουλειάς της Δυτικής Αθήνας, να φτάσουμε την προσπάθειά μας για την οικοδόμηση, τη στρατολογία και τη διάδοση του "Ριζοσπάστη" στο μεγαλύτερο βαθμό.

Η άμιλλα την επόμενη χρονιά δε θα είναι μόνο μεταξύ των Οργανώσεων για τα οικονομικά αλλά και για τα πλάνα του "Ριζοσπάστη" και για τη στρατολογία νέων μελών στο ΚΚΕ. Είναι ζήτημα τιμής και ουσίας να τα καταφέρουμε. Θα τα καταφέρουμε στηριζόμενοι στην κοσμοθεωρία μας, στην επαναστατική μας στρατηγική, στην αταλάντευτη πολιτική, ιδεολογική και οργανωτική προσπάθειά μας. Εμπρός, λοιπόν, για νέες επιτυχίες, στα πλάνα, τους δείκτες δουλειάς, στη συντροφική άμιλλα μεταξύ των κομμουνιστών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ