Σάββατο 16 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΔΥΕ
Θα ματαιώσουμε τα σχέδια των ιμπεριαλιστών

Η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ), με ανακοίνωση της, καταδικάζει κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, που από καιρό, όπως τονίζεται στο κείμενο, βρίσκεται ουσιαστικά κάτω από την κηδεμονία τους.

Με αμείωτη ένταση, υπογραμμίζεται αμέσως μετά, συνεχίζεται η αποσταθεροποιητική πολιτική των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια που σκοπό έχει την αλλαγή των συνόρων στην περιοχή.

Οι διάφορες οδηγίες και πιέσεις, επισημαίνεται στη συνέχεια της ανακοίνωσης, των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ προς την κυβέρνηση των Σκοπίων, έχουν στόχο να ματαιώσουν κάθε δυνατότητα για πολιτική λύση, της επικίνδυνης για τη χώρα αυτή κρίσης, και να κλιμακώσουν παραπέρα τις πολεμικές συγκρούσεις, ώστε να δικαιολογήσουν την αναγκαιότητα της επέκτασης της παρουσίας των ΝΑΤΟικών δυνάμεων, που τις ονομάζουν «ειρηνευτικές», στο έδαφός της.

Η κρίση στη χώρα αυτή, συνεχίζουν οι φιλειρηνιστές, θα επεκταθεί και θα μπλέξει σύντομα τις γειτονικές χώρες, αφού έρχεται πάλι στο προσκήνιο το θέμα της αλλαγής των συνόρων στα Βαλκάνια.

Από την αρχή της επέμβασης των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια, υπογραμμίζεται σ' άλλο σημείο, οι εξελίξεις αποδεικνύουν - και με τη σημερινή κατάσταση - πως η ΝΑΤΟική επέμβαση και κατοχή στην περιοχή με το Σύμφωνο Σταθερότητας στη ΝΑ Ευρώπη, δε διασφαλίζει την ειρήνη αλλά αποτελεί μόνιμη εστία πολέμου και αναταραχών στα Βαλκάνια.

Ο ελληνικός λαός όλο αυτό το διάστημα, τονίζεται αμέσως μετά, εκφράζει την αντίθεσή του στις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ, εκφράζει την αντίθεσή του στις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή και απαιτεί να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια. Οι λαοί μπορούν να λύσουν μόνοι τους τις διαφορές τους ειρηνικά, τονίζουν.

Η ΠΕΔΥΕ, καλεί τον ελληνικό λαό, τις Επιτροπές Ειρήνης, τις μαζικές οργανώσεις και τις αντιπολεμικές κινήσεις, σε επαγρύπνηση και κινητοποίηση.

Και καταλήγει το κείμενο της ανακοίνωσης: «Μόνο οι αγώνες των λαών μπορούν να ματαιώσουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών που επιδιώκουν το μοίρασμα της περιοχής, στρέφοντας τον ένα λαό ενάντια στον άλλο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ