Σάββατο 16 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η πρώτη και η τελευταία σελίδα της «Αυγής»

Οι σελίδες που βλέπετε δίπλα είναι η πρώτη και η τελευταία της «Αυγής», αλλά έχουν διαφορετική ημερομηνία. Η φωτογραφία με το πρωτοσέλιδο είναι την επομένη μέρα που παρουσιάστηκε η γνωστή πρόταση νόμου των πέντε βουλευτών (δύο του ΣΥΝ, δύο του ΠΑΣΟΚ, ένας της ΝΔ), που μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει την ελεγχόμενη χορήγηση όλων των ναρκωτικών απ' το κράτος. Η άλλη φωτογραφία είναι η τελευταία σελίδα της χτεσινής «Αυγής» και έχει δυο σχόλια του Β. Β. Το ένα σχόλιο σχετικά με τον Νίκο Παρασκευόπουλο, πρόεδρο του ΚΕΘΕΑ, για τη θέση του απέναντι στο σχέδιο νόμου των «πέντε» - όπου υπάρχουν και 22 αράδες για την έρευνα του ΚΕΘΕΑ - και το άλλο για το «Ρ» με το χυδαίο τίτλο: «Φυλακές ζητεί ο "Ριζοσπάστης"».

Βέβαια, αν ο Β. Β. δημοσίευε τις διαπιστώσεις και μόνο του ΚΕΘΕΑ για την ανάγκη νέων μονάδων, τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και αποθεραπείας, τότε θα καταλάβαινε ότι το ΚΚΕ και ο «Ρ» όχι μόνο δε ζητούν φυλακές, αλλά ανοίγουν ευρύ πεδίο δράσης κατά των ναρκωτικών.

Μπράβο..., πάντως, στο Β. Β. που όχι μόνο ξεκοκαλίζει τον «Ρ», αλλά και ασκείται συστηματικά στο προσφιλές του - απ' ό,τι φαίνεται - σπορ της διαστρέβλωσης. Ο προχτεσινός «Ρ», πάντως, είχε και το κύριο άρθρο του αφιερωμένο στο ζήτημα των ναρκωτικών και κατέληγε ως εξής: «Αριστερή πολιτική είναι η απόρριψη κάθε τρόπου και μέσου που περιθωριοποιεί το νέο και τον υποδουλώνει στο κυνήγι της ουσίας».


Κανένα «αριστερό» σχόλιο έχει να κάνει επ' αυτού η «Αυγή»;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ