Σάββατο 16 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΚΕ
«Ξετυλίγεται» δυναμικά σε όλη τη χώρα
  • Κορυφώνεται με κατά τόπους μεγάλες λαϊκές συγκεντρώσεις
  • Στην Αθήνα, στις 25 Ιούνη, με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα

Απευθυνόμενοι πλατιά στον ελληνικό λαό και πρωτίστως σε όσους συναντήθηκαν στους αγώνες για την Κοινωνική Ασφάλιση, τον «τρομονόμο» κ.ά., οι κομμουνιστές σε όλη τη χώρα συνεχίζουν την πολιτική εξόρμηση - η οποία από περιοχή σε περιοχή κορυφώνεται με μεγάλες λαϊκές συγκεντρώσεις - προσκαλώντας σε «αγωνιστική συνεργασία και συσπείρωση», ώστε να δοθεί «δύναμη και προοπτική στη λαϊκή πάλη». Αυτή η δύναμη που «μπορεί να ανακόψει και να ανατρέψει την πολιτική επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα και να ανοίξει δρόμο προς όφελος του λαού».

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι λαϊκές συγκεντρώσεις σε μεγάλες πόλεις όπως η Αρτα, η Πρέβεζα, η Κέρκυρα, η Λευκάδα, το Αγρίνιο, η Καλαμάτα, η Λιβαδειά, η Θήβα, η Χαλκίδα, η Λαμία, ο Πύργος, η Αμαλιάδα, η Πάτρα. Επιπλέον, συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, το υπόλοιπο Αττικής, στη Θεσσαλονίκη και σε πόλεις της Θράκης.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει τη Δευτέρα, 25 του Ιούνη, στις 8.30 το βράδυ στο αθλητικό στάδιο της Καλλιθέας, με ομιλήτρια τη ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, και θέμα «Η πρόταση του ΚΚΕ για την αγωνιστική συσπείρωση και συνεργασία».

Την Πέμπτη, 28/6, η Αλέκα Παπαρήγα θα επισκεφτεί το Αγρίνιο. Εκεί θα περιοδεύσει σε χώρους δουλιάς και θα δώσει συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ, ενώ η επίσκεψή της θα κλείσει με ομιλία της σε συγκέντρωση, στις 9μ.μ., στην πλατεία Δημοκρατίας της πόλης και θέμα: «Η προοπτική των αγώνων και η πρόταση του ΚΚΕ».

Διαδίδοντας την πρόσκληση του Κόμματος και προετοιμάζοντας τις κατά τόπους συγκεντρώσεις, οι ΚΟ έχουν αναπτύξει μια έντονη δραστηριότητα, με συνεχείς εξορμήσεις και περιοδείες. Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Στην Αθήνα

- Συγκέντρωση - συζήτηση από την Κομματική Οργάνωση Βύρωνα, στα γραφεία της, τη Δευτέρα 18/6, στις 8 μ.μ., με θέμα: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις» και ομιλήτρια την Αλεξάνδρα Μπαλλού, στέλεχος του Κόμματος.

- Ανοιχτή συγκέντρωση από την Κομματική Οργάνωση Ζωγράφου την Τετάρτη, 20/6, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Γαρδένια, με θέμα: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις» και ομιλητή τον Αντώνη Σκυλλάκο, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος.

Στα Γιάννενα

H Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΚΕ πραγματοποιεί ανοιχτή συγκέντρωση - συζήτηση την Τετάρτη 20 του Ιούνη, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης, με θέμα: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τα επίκαιρα πολιτικά προβλήματα και η πρότασή του για την ανάπτυξη της λαϊκής συσπείρωσης και πάλης». Ομιλητής στη συγκέντρωση θα είναι ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην Αρτα

Η ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ διοργανώνει συγκεντρώσεις σήμερα Σάββατο, στις 9.30 μ.μ. στο Πολύδροσο, αύριο Κυριακή στις 9.30 μ.μ. στο Πέτα και τη Δευτέρα, στις 9.30 μ.μ., στις Συκιές. Ομιλητής θα είναι ο Δ. Ξυλογιάννης, μέλος της ΕΠ Β/Δ Ελλάδας του ΚΚΕ.

Στη Μεσσηνία

Στο Νομό Μεσσηνίας θα περιοδεύσουν την Τετάρτη και την Πέμπτη 20 και 21 Ιούνη ο Δ. Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Γ. Σφυρής, επικεφαλής του Αγροτικού Τμήματος της ΚΕ.

Το πρόγραμμα της περιοδείας περιλαμβάνει, για την Τετάρτη 20/6: Συνέντευξη Τύπου στη 1 το μεσημέρι στον κοινωνικό φορέα του Δήμου Καλαμάτας. Ομιλία στο Νερόμυλο Πυλίας στις 8.30 το βράδυ.

Την Πέμπτη, 21/6: Ομιλία στους εργατοτεχνίτες των συνεργείων του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ στην Καλαμάτα, στις 7 το πρωί.

Περιοδεία στο νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου, στις 11 π.μ. θα γίνει συνάντηση με τον πρόεδρο, στις 11.30 π.μ. με το σωματείο εργαζομένων και την ένωση γιατρών, στις 12 μ. περιοδεία στους χώρους του και στη 1 μ.μ. ομιλία στο αμφιθέατρο.

Τέλος, το βράδυ, στις 8.30, θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση - συζήτηση στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας (διοικητήριο) με θέμα: «Η πρόταση του ΚΚΕ για την αγωνιστική συσπείρωση και συνεργασία».

Σε Στερεά - Εύβοια

Σειρά πολιτικών συγκεντρώσεων προγραμματίζονται το αμέσως επόμενο διάστημα και σε Στερεά - Εύβοια. Συγκεκριμένα: Σήμερα Σάββατο στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Πελασγίας.

- Την Παρασκευή, 22/6 στη Στενή του Δήμου Διρφύων.

- Την Κυριακή 24/6 στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Στυλίδας.

- Στις 26 Ιούνη στη Λιβαδειά, στις 8.30 μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο «Κρύας», με ομιλήτρια τη Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στις 26 Ιούνη θα γίνει πολιτική συγκέντρωση και στην Αμφισσα.

- Το Σάββατο 30/6 στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Μακρακώμης.

- Στην Χαλκίδα την Τρίτη 3 Ιούλη, στις 8 μ.μ., στο Θέατρο Παπαδημητρίου. Ομιλητής θα είναι ο Κ. Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Την Πέμπτη 5 Ιούλη στις 8.30 μ.μ. θα γίνει η συγκέντρωση στη Θήβα με ομιλήτρια τη Βέρα Νικολαΐδου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Επίσης, στις 5/7 θα γίνει η πολιτική συγκέντρωση στη Λαμία, με ομιλητή τον Αντ. Σκυλλάκο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη Θεσσαλονίκη

Η ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ προγραμματίζει:

- Στις 20 του Ιούνη περιοδεία - συγκέντρωση στην πλατεία Κυμίνων με τον βουλευτή Α. Τζέκη.

- Στις 21 του Ιούνη συγκέντρωση στην πλατεία Ωρολογίου στη Νεάπολη στις 8 μ.μ. με ομιλητή τον Ν. Χριστάνη, μέλος της ΚΕ.

- Επίσης, στις 21 του Ιούνη, στο πάρκο Μ. Πατρικίου στις 8 μ.μ. με ομιλητή τον Κ. Αβραμόπουλο, μέλος της ΚΕ.

- Στις 25 του Ιούνη στο πάρκο Αγ. Θεράποντα, στις 8 μ.μ., με ομιλητή τον Ζ. Λυμπερίδη.

- Στις 3 του Ιούλη στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, στις 8 μ.μ., με ομιλητή τον Χρ. Κόφφα, μέλος της ΚΕ και γραμματέα της ΚΟΘ του ΚΚΕ.

Στην Ανατ. Μακεδονία και Θράκη

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη οργανώνονται ανοιχτές πολιτικές συγκεντρώσεις σε Καβάλα, Δράμα, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη και Κομοτηνή.

- Στην Καβάλα, ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση για τις εσωτερικές και διεθνείς εξελίξεις διοργανώνει η ΝΕ, την Πέμπτη 21 του Ιούνη. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 8.30 μ.μ. στο χώρο της παραλίας δίπλα στα φέριμποτ. Ομιλητής θα είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ενόψει της συγκέντρωσης, η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ προγραμματίζει εξορμήσεις και περιοδείες σε χωριά του νομού. Συγκεκριμένα, κλιμάκια στελεχών του Κόμματος τις επόμενες μέρες θα περιοδεύσουν σε Ποδοχώρι, Ν. Καρυά, Αγίασμα, Μεσορρόπη, Μουσθένη, Ζυγό, Λιμενάρια, Καλλιράχη, Ποταμιά και Παναγιά.

- Ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση οργανώνει την επόμενη μέρα, Παρασκευή 22 του Ιούνη, η ΝΕ Δράμας του ΚΚΕ. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 8 μ.μ. στο Δημοτικό Κήπο. Θα μιλήσει η Σ. Βλισίδου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Την Τετάρτη 27 του Ιούνη η ΝΕ Ροδόπης του ΚΚΕ οργανώνει πολιτική συγκέντρωση στην Κομοτηνή. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 9 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης, με ομιλητή τον Ορέστη Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Πολιτική συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη, την Πέμπτη 28 του Ιούνη στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Φάρου, οργανώνει η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ. Ομιλητής θα είναι ο Ορέστης Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θέμα της συγκέντρωσης η πρόταση του ΚΚΕ για την αγωνιστική συσπείρωση και συνεργασία.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο του πολιτικού ανοίγματος η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ οργανώνει σειρά επισκέψεων, περιοδειών και ομιλιών σε χώρους δουλιάς, χωριά και πόλεις. Ετσι, σήμερα Σάββατο 16 του Ιούνη θα γίνουν συγκεντρώσεις στα χωριά Στέρνα, Πέπλο, Αρδάνιο. Την Τρίτη 19 του Ιούνη στα χωριά Κορνοφωλιά, Πύθειο, Προβατώνα, Κήπους. Την Τετάρτη 20 Ιούνη στο Ελληνοχώρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ