Τετάρτη 4 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργούν για ΣΣΕ στις Τηλεπικοινωνίες

Απεργούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στη «Wind», διεκδικώντας την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Αύριο απεργούν ακόμα οι εργαζόμενοι στη «Forthnet», που εκτός από την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης, διεκδικούν κατάργηση του καθεστώτος «ενοικιαζόμενης» εργασίας και ανάκληση των απολύσεων. Χτες απεργία έγινε και στη «Vodafone».

Υπενθυμίζεται ότι το κλαδικό Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής σήμερα και αύριο οργανώνει διήμερο αγωνιστικής δράσης, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων και προβάλλοντας τα αιτήματα υπεράσπισης των Συλλογικών Συμβάσεων, υπογραφής επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων όπου δεν υπάρχουν και υπογραφής κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Το Σωματείο Εργαζομένων στη «Forthnet» καταγγέλλει με ανακοίνωσή του την προσπάθεια της εργοδοσίας να επιβάλει ρεπό και άδειες για την αυριανή μέρα της απεργίας, με στόχο «να μας απομακρύνει από τη συλλογική δράση και το Σωματείο, μακριά από τους συναδέλφους μας, να μας απομονώσει, να μας αφαιρέσει τη δυνατότητα να δώσουμε την απάντηση που φοβάται περισσότερο, την Απεργία, απάντηση στην επίθεση που εξαπολύει, που καταστρέφει συνολικά τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας».

Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να μη δεχτούν καμία αλλαγή προγράμματος, άδεια ή ρεπό, «κάθε έκτακτη μετακίνηση σε άλλο κτίριο της Forthnet... της Icap ή άλλου συνεργάτη της». Ακόμα, καλεί στην απεργιακή περιφρούρηση, στο κτίριο Ταύρου, στις 7 π.μ. και στη Γενική Συνέλευση την ίδια μέρα, στο κτίριο Ταύρου, στις 3 μ.μ. Επίσης, η εργοδοσία της «Vodafone» προσέφυγε στα δικαστήρια, τα οποία έσπευσαν να χαρακτηρίσουν τη χτεσινή απεργία παράνομη. Τελικά, η απεργία έγινε, με απόφαση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ