Τετάρτη 4 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Κλείνουν η μία μετά την άλλη οι Παιδιατρικές Κλινικές

Με Ερώτησή του στη Βουλή, το ΚΚΕ απαιτεί να στελεχωθούν με τον αναγκαίο αριθμό παιδιάτρων με μόνιμη και σταθερή εργασία

Τεράστιο πρόβλημα για χιλιάδες οικογένειες με μικρά παιδιά στη Θεσσαλία δημιουργεί το κλείσιμο των Παιδιατρικών Κλινικών των Νοσοκομείων Καρδίτσας και Τρικάλων, σε συνδυασμό και με τα πολύ σοβαρά προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζουν οι Παιδιατρικές Κλινικές των άλλων Νοσοκομείων της περιοχής (Βόλου, Λάρισας, Πανεπιστημιακό). Η αιτία του προβλήματος βρίσκεται στην έλλειψη παιδιάτρων, λόγω της πολιτικής υποχρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων.

Το ξεκίνημα έγινε από τον περασμένο Σεπτέμβρη, όταν έκλεισε η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καρδίτσας, αφού έμεινε μόνο μία γιατρός, η διευθύντρια. Από τότε όλα τα παιδιατρικά περιστατικά στο νομό Καρδίτσας μεταφέρονταν στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Τρικάλων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι τρεις ειδικευμένοι παιδίατροι που υπήρχαν εκεί να δουλεύουν με εξαντλητικούς ρυθμούς, καθημερινά και για όλο το 24ωρο. Οπως ήταν αναμενόμενο, δεν άντεξαν - οι δύο αρρώστησαν - μέσα στην αργία της Αποκριάς η Κλινική έκλεισε και τα 12 παιδιά που νοσηλεύονταν σ' αυτήν μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στην παιδιατρική κλινική του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Να σημειώσουμε ότι η εκρηκτική κατάσταση με τις τεράστιες ελλείψεις παιδιάτρων στις δημόσιες δομές Υγείας του Νομού Τρικάλων, ήταν γνωστή ήδη από τα τέλη του 2013, αφού με την προγραμματισμένη συνταξιοδότηση Παιδιάτρων μέσα στο α' εξάμηνο του 2014, θα εκδηλωνόταν αναπόφευκτα πρόβλημα στην κάλυψη των αναγκών της παιδιατρικής κλινικής, του τακτικού και έκτακτου ιατρείου. Επανειλημμένως οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, αλλά και φορείς της περιοχής έχουν αναδείξει το ζήτημα, ζητώντας προσλήψεις όχι μόνο παιδιάτρων, αλλά και άλλων ειδικοτήτων.

Για το πολύ σοβαρό ζήτημα της έλλειψης παιδιάτρων στις δημόσιες δομές των νοσοκομείων της Θεσσαλίας έχει παρέμβει πολλές φορές το ΚΚΕ. Με αφορμή το κλείσιμο και της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Τρικάλων, οι βουλευτές του Κόμματος Γιώργος Λαμπρούλης, Σάκης Βαρδαλής και Χρήστος Κατσώτης, κατάθεσαν Ερώτηση - η τρίτη μέσα σε έναν περίπου χρόνο - με την οποία ζητούν άμεσα να στελεχωθούν οι παιδιατρικές κλινικές των Νοσοκομείων Τρικάλων και Καρδίτσας με τον αναγκαίο αριθμό σε παιδιάτρους μόνιμης και σταθερής εργασίας.

Διαμαρτυρία στο Κιλκίς

Παράσταση διαμαρτυρίας για τα οξυμένα προβλήματα του νοσοκομείου Κιλκίς, διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς, στο πλαίσιο της καμπάνιας της ΟΓΕ για την Υγεία. Στη διάρκεια της κινητοποίησης, η διοίκηση του νοσοκομείου αρχικά κάλεσε την αστυνομία για να απομακρύνει τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του.

Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς ανέδειξε τα προβλήματα του νοσοκομείου, όπως οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό (διαθέτει 45 γιατρούς όταν το οργανόγραμμα προβλέπει 88), νοσηλευτικό προσωπικό, υλικά, υποδομές. Εξαιτίας αυτών των ελλείψεων, ουσιαστικά υπολειτουργούν πολλές κλινικές του νοσοκομείου, όπως η μαιευτική, η παιδιατρική, η παθολογική, η ουρολογική, η γναθοχειρουργική και η ΩΡΛ, η ψυχιατρική, αλλά και εξοπλισμός του νοσοκομείου όπως ο μαστογράφος.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org