Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Εκδικητικές απολύσεις στην ΕΑΣ Τρικάλων

Η διοίκηση της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων (ΕΑΣΤ) επιμένει στις απολύσεις των εργαζομένων που αρνούνται να υπογράψουν ατομική σύμβαση εργασίας, όπως φάνηκε στη συνάντηση που είχαν ο πρόεδρός της και ο οικονομικός διευθυντής με διαπαραταξιακή επιτροπή του δήμου Τρικάλων.

Το θέμα έφερε στο δημοτικό συμβούλιο η «Λαϊκή Συσπείρωση» με σχέδιο ψηφίσματος στο οποίο, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι στην Ενωση - Αγροτικός Συνεταιρισμός Τρικάλων (ΕΑΣΤ) έχουν υποστεί σημαντική μείωση στους μισθούς τους. Αρχικά με τη λήξη της μετενέργειας και στη συνέχεια ακόμη μεγαλύτερη μείωση με την εκ περιτροπής εργασία.

Μετά από αυτά, τους ζητήθηκε να υπογράψουν ατομική σύμβαση εργασίας που θα οδηγούσε σε περαιτέρω μείωση των μισθών και αλλαγή των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Παρά τις έντονες πιέσεις από τη διοίκηση, 10 από τους εργαζόμενους αρνήθηκαν να υπογράψουν. Η εργοδοσία απέλυσε τέσσερις από αυτούς και συνεχίζει με τους υπόλοιπους, ενώ ταυτόχρονα κάνει προσλήψεις με τους νέους όρους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ