Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης από σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές

Γλέντια, γιορτές για τα παιδιά και συγκέντρωση υλικού για τις οικογένειες των ανέργων

Παλιότερη εκδήλωση για παιδιά από Συνδικάτα στα Γιάννενα
Παλιότερη εκδήλωση για παιδιά από Συνδικάτα στα Γιάννενα
Με ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ κάλεσε την Τρίτη τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα σωματεία, τις Επιτροπές Ανέργων σε όλους τους κλάδους, τις Λαϊκές Επιτροπές, ιδιαίτερα μπροστά στις γιορτές, να πάρουν πολύμορφες πρωτοβουλίες, εκδηλώσεις, απευθυνόμενοι στους άνεργους συναδέλφους, στις οικογένειες και στα παιδιά τους, σε κάθε συνάδελφο που περνάει δύσκολα. Το κάλεσμα αυτό, όπως κάθε χρόνο, βρήκε «εύφορο έδαφος» και καρπίζει στις πρωτοβουλίες που ήδη παίρνουν συνδικάτα και Λαϊκές Επιτροπές. Ορισμένες από αυτές παρουσιάζει σήμερα ο «Ριζοσπάστης».

Πέμπτη 18 Δεκέμβρη

 • Μέρα δράσης για την ενίσχυση της αλληλεγγύης είναι η σημερινή για τη Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας. Συγκεντρώνει τρόφιμα στα γραφεία του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ (Αριστείδου 92) από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. και από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. Καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής να συμβάλουν στην προσπάθεια στήριξης των ανέργων.

Σάββατο 20 Δεκέμβρη

 • Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας οργανώνει λαϊκό γλέντι για ανέργους με τις οικογένειές τους στις 8 μ.μ., στην ισόγεια αίθουσα του κτιρίου του Εργατικού Κέντρου (Εργατικής Πρωτομαγιάς 6), με δωρεάν φαγητό, κρασί και μουσική.
 • Οι απεργοί της «Coca - Cola» της Θεσσαλονίκης θα στολίσουν, σε ειδική εκδήλωση στις 11 το πρωί, το χριστουγεννιάτικο δένδρο μπροστά στο χώρο του εργοστασίου στη Νέα Ραιδεστό. Το δένδρο είναι προσφορά κατοίκων της περιοχής. Οποιος θέλει, μπορεί να συμβάλει στη γιορτή με τα δικά του χριστουγεννιάτικα γλυκά και εδέσματα. Οι απεργοί καλούν τους εργαζόμενους και όλους τους πολίτες που αισθάνονται αλληλέγγυοι μαζί τους να συμμετάσχουν στην εκδήλωση - γιορτή τους που θα γίνει στο χώρο της απεργίας με σύνθημα: «Βάλε και εσύ ένα στολίδι στον αγώνα μας».
 • Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αλληλεγγύης Συνταξιούχων - ΔΕΗ διοργανώνουν εκδήλωση στις 2.30 μ.μ., στην παιδική σκηνή του θεάτρου «Τζένη Καρέζη» με την παράσταση «Η βασίλισσα του Χιονιού», βασισμένη στο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν.
 • Γιορτή για τα παιδιά οργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Θεοφράστου 6 και 40 Εκκλησιών 20).
 • Η Λαϊκή Επιτροπή Τούμπας, στις 6 μ.μ., στο Κέντρο Πολιτισμού Τούμπας, θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση «Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα», διασκευή του ομώνυμου παραμυθιού του Ε. Τριβιζά.

Γιορτή για τα παιδιά από σωματεία
Γιορτή για τα παιδιά από σωματεία
Κυριακή 21 Δεκέμβρη

 • Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής και το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής οργανώνουν εκδήλωση για τα παιδιά, με μουσική, φαΐ, κατασκευές, θεατρικό κ.ά., στις 11 π.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ (3ης Σεπτεμβρίου 110).
 • Το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής οργανώνει εκδήλωση για τα παιδιά των εργαζομένων και των ανέργων του κλάδου, στις 5 μ.μ., στην αίθουσα του Σωματείου Εργαζομένων στο ξενοδοχείο «Royal Olympic» (Λεμπέση και Καλλιρρόης).
 • Χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά θα κάνει ο Σύλλογος της ΟΓΕ στην Πάτρα, στις 5 μ.μ., στην αίθουσα του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου (Φωκαίας 26). Παράλληλα, καλεί τους γονείς να συμβάλουν στη συγκέντρωση τροφίμων που θα διατεθούν σε οικογένειες ανέργων.
 • Γιορτή για τα παιδιά οργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Κερατσινίου - Δραπετσώνας, στις 6 μ.μ., στο θέατρο «Αντώνης Σαμαράκης», με παράσταση Καραγκιόζη. Παράλληλα, θα συγκεντρωθούν τρόφιμα για οικογένειες ανέργων.
 • Η Λαϊκή Επιτροπή Πολίχνης - Μετεώρων, οργανώνει χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά, στις 11 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Πολίχνης (Ελπίδος 33).
 • Η Λαϊκή Επιτροπή Ευόσμου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Εύοσμου, οργανώνει χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά, στις 6 μ.μ., στο 1ο Δημοτικό Σχολείο.

Από γλέντι αλληλεγγύης στον Πειραιά
Από γλέντι αλληλεγγύης στον Πειραιά
Κυριακή 28 Δεκέμβρη

 • Η Λαϊκή Επιτροπή 5ου - 6ου Διαμερίσματος Αθήνας οργανώνει γιορτή για τα παιδιά, στις 11 π.μ., στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης (Πατησίων 252). Η γιορτή περιλαμβάνει προβολή παιδικής ταινίας και κατασκευές.

Κυριακή 18 Γενάρη 2015

 • Η Πανελλήνια Ενωση Λιθογράφων και η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Τύπου Αθήνας διοργανώνουν εκδήλωση στις 11 π.μ., στο θέατρο «Τζένη Καρέζη», όπου θα γίνει κοπή της πίτας και θα ακολουθήσει η παιδική θεατρική παράσταση «Η βασίλισσα του Χιονιού».
Αλλες πρωτοβουλίες
 • Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και τα παραρτήματά του, συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, θα διαθέσουν φρούτα στους ανέργους και τις οικογένειές τους.
 • Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους ανέργους και τις οικογένειές τους αναλαμβάνουν σωματεία της Φθιώτιδας. Συγκεκριμένα, τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και Οικοδόμων καθώς και η τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ συγκεντρώνουν τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια και βιβλία. Τα είδη συγκεντρώνονται καθημερινά στα γραφεία του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ (10 π.μ. - 12 μ.) και του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων (6 μ.μ. - 8 μ.μ.).
 • Επείγουσα έκκληση για συγκέντρωση τροφίμων, ώστε να δοθούν σε λαϊκές οικογένειες που αντιμετωπίζουν άμεσο πρόβλημα επιβίωσης, απευθύνει μπροστά και στις γιορτές η Λαϊκή Επιτροπή Πολίχνης - Μετεώρων. Οπως αναφέρει, υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη για γάλατα μακράς διάρκειας, λάδι, παιδικές τροφές, αλλά και πάσης φύσεως τρόφιμα μεγάλης διάρκειας ζωής. Παράλληλα απευθύνει κάλεσμα και για συγκέντρωση καλοδιατηρημένων παιδικών ρούχων και παιχνιδιών.

Η συλλογή τροφίμων, ρούχων και παιχνιδιών γίνεται στα γραφεία του Συλλόγου Γυναικών Πολίχνης (Σταδίου 12, Πολίχνη), κάθε μέρα από τις 6 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. Συγκέντρωση τροφίμων θα γίνεται και στη χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Δεκέμβρη, στις 11 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο Πολίχνης (Ελπίδος 33). Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2310.608.798, 6976.338.134.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org