Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Προσπάθεια παρεμπόδισης των εκλογών από δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ

Συνδικαλιστές της ΕΑΒ από το Σχηματάρι υπέβαλαν ένσταση ακυρότητας, ενώ δε δικαιούνται να ψηφίσουν σε σωματείο της Αττικής

Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η προσπάθεια συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ στον κλάδο του Μετάλλου να εμποδίσουν με κάθε τρόπο τις εκλογές στο Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, που συνεχίζονται. Τις προηγούμενες μέρες, εμφανίστηκαν και ζήτησαν να ψηφίσουν τρεις εργαζόμενοι της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), που λειτουργεί στο Σχηματάρι, έξω δηλαδή από τα γεωγραφικά όρια του νομού Αττικής, που καλύπτει το νεοσύστατο Συνδικάτο.

Τα ερωτήματα πολλαπλασιάζονται από το γεγονός ότι η μία από τους τρεις εργαζόμενους είναι η Κατερίνα Ρούμπου, επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στον κλάδο του Μετάλλου, Α' Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΜ και μέλος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στην ΕΑΒ. Ενας ακόμα, είναι συνδικαλιστικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΑΒ.

Η Εφορευτική Επιτροπή δεν τους επέτρεψε να συμμετάσχουν στις εκλογές, με το επιχείρημα ότι εργάζονται εκτός των γεωγραφικών ορίων της Αττικής. Επιπλέον, τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται να έχουν ψηφίσει μέσω του σωματείου της ΕΑΒ για αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο Θήβας, γεγονός που πιστοποιεί ότι συνδικαλιστικά καλύπτονται από τις οργανώσεις στην περιοχή της Βοιωτίας. Με αυτά τα δεδομένα, αν η Εφορευτική Επιτροπή τους επέτρεπε να συμμετάσχουν στις εκλογές του κλαδικού Συνδικάτου της Αττικής, οποιοσδήποτε εργαζόμενους θα μπορούσε να υποβάλει αίτημα ακυρότητας των εκλογών, αφού είναι εργαζόμενοι εκτός Αττικής.

Ο τρίτος από τους εργαζόμενους της ΕΑΒ, που εμφανίστηκε για να ψηφίσει, δουλεύει κι αυτός στο Σχηματάρι, αλλά δε συμμετείχε στις τελευταίες εκλογές του επιχειρησιακού σωματείου, που έγιναν στις 14 και 15 Οκτώβρη. Οι τρεις τους κατέθεσαν ένσταση ακυρότητας των εκλογών, η οποία επίσης απορρίφθηκε από την Εφορευτική Επιτροπή. Σ' αυτήν προσπαθούν να θολώσουν τα νερά, επικαλούμενοι ότι η ΕΑΒ δηλώνει για έδρα της την Αθήνα και ότι ο τόπος της μόνιμης κατοικίας τους βρίσκεται στην Αττική, όπως άλλωστε συμβαίνει με τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στην ΕΑΒ.

Σε κάθε περίπτωση, μετά την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσει την παρουσία του στις εκλογές του Συνδικάτου, επιστρατεύοντας αρχικά ακόμα και τους απεργοσπάστες της «Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο για να στήσει ψηφοδέλτιο, έρχεται ένα ακόμα κρούσμα από τις ίδιες δυνάμεις, με στόχο αυτήν τη φορά να εμποδιστεί η εκλογική διαδικασία.

  • Οι εκλογές στο Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας συνεχίζονται στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, μέχρι την Παρασκευή 19/12 (3 μ.μ. - 8 μ.μ.), το Σάββατο 20/12 και την Κυριακή 21/12 (10 π.μ. - 6 μ.μ.).

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ