Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Προετοιμάζοντας μια απεργία

Το σωματείο έχει προκηρύξει και οργανώσει τρεις απεργίες. Η πρώτη ήταν τον περασμένο Φλεβάρη. Η προετοιμασία της δεν ήταν εύκολη υπόθεση: «Πολλοί καινούργιοι συνάδελφοι, που είχαν πιάσει δουλειά μετά από μεγαλύτερα ή μικρότερα διαστήματα ανεργίας, δίσταζαν, είχαν επιφυλάξεις. Η εργοδοσία έκρινε εκείνη τη μέρα ότι έπρεπε να επιστρατεύσει τα ΜΑΤ. Το αποτέλεσμα ήταν οι συνάδελφοι που έλεγαν "θα χάσουμε το μεροκάματο" να πάρουν τελικά μέρος στην απεργία, και μάλιστα με ανοιχτές τις πόρτες, με τις διμοιρίες παραταγμένες δεξιά και αριστερά και το πανό του σωματείου να στέκεται στη μέση».

Μετρημένοι στα δάχτυλα ήταν αυτοί που μπήκαν για δουλειά. Πολλοί περισσότεροι αυτοί που αποφάσισαν να ενώσουν τη φωνή τους, δυναμώνοντας τα συνθήματα του σωματείου.

Πρόσφατα το σωματείο οργάνωσε 24ωρες απεργίες, στις 24 Οκτώβρη και στις 11 Δεκέμβρη, με μαζική συμμετοχή και σημαντική συμβολή των εργαζομένων στην επιτυχία τους. Ενα από τα σημεία που ξεχώρισαν ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων που δουλεύουν ως «ενοικιαζόμενοι» μέσω εργολάβων: «Οι συνάδελφοι αυτοί βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, στη συνέλευση, στην περιφρούρηση από το πρωί μέχρι το βράδυ, μίλησαν οι ίδιοι στους συναδέλφους, εξήγησαν τα αιτήματά μας. Συνέβαλαν στην επιτυχία της απεργίας, έδωσαν μεγαλύτερη δυναμική».

Η πείρα αυτή αποτελεί παρακαταθήκη για όλο τον κλάδο, αφού η «ενοικίαση» εργαζομένων είναι διαδεδομένη, αλλά οι εργαζόμενοι αυτοί δε βρίσκουν θέση και φωνή σε μια σειρά επιχειρησιακά σωματεία. Το επιχειρησιακό σωματείο στη «Forthnet» ακολούθησε διαφορετικό δρόμο και η ανταπόκριση που έχει συναντήσει είναι ιδιαίτερα θετική.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ