Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε χτες με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Μ. Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας, ο πρόεδρός της ενημέρωσε το ΓΓ της ΚΕ για τις θέσεις της Ομοσπονδίας σχετικά με την πορεία «απελευθέρωσης της αγοράς του φυσικού αερίου», τις συνέπειες που θα επιφέρει, όπως η μείωση του προσωπικού και η επιβολή ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Διατύπωσε το αίτημα για απόσυρση του σχεδίου νόμου της κυβέρνησης.

Ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε τη συνολική εναντίωση του ΚΚΕ στην κατεύθυνση της ΕΕ για την «απελευθέρωση» και τις ιδιωτικοποιήσεις, που θυσιάζει στο βωμό του κέρδους των μονοπωλιακών ομίλων τις λαϊκές ανάγκες, δηλαδή την ανάγκη για φθηνή οικιακή κατανάλωση, μείωση της ενεργειακής εξάρτησης, πλήρη και σταθερή εργασία, προστασία του περιβάλλοντος, ισόρροπη ανάπτυξη περιοχών και κλάδων της οικονομίας.

Ξεκαθάρισε τη θέση του ΚΚΕ για απόσυρση του σχεδίου νόμου που προωθείται με χρονοδιάγραμμα τα νέα βήματα «απελευθέρωσης» στη δραστηριότητα εμπορίας και διανομής του φυσικού αερίου. Επισήμανε ότι η πιθανή μείωση των τιμών της βιομηχανικής κατανάλωσης θα μετακυληθεί ως επιβάρυνση στα λαϊκά νοικοκυριά. Επανέλαβε τις θέσεις του ΚΚΕ για κατάργηση της έμμεσης φορολογίας στα καύσιμα για τη λαϊκή κατανάλωση.

Ο Δ. Κουτσούμπας παρουσίασε τη συνολική πρόταση του ΚΚΕ για ενιαίο αποκλειστικά κρατικό φορέα Ενέργειας, που υλοποιεί ενεργειακή πολιτική με γνώμονα το σύνολο των κοινωνικών αναγκών, που προϋποθέτει για την υλοποίησή της την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και τον επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ