Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Λάθος» οι μετεγγραφές

Ενώ αυτές τις μέρες έχει κορυφωθεί η αγωνία των φοιτητών που δικαιούνται μετεγγραφή και των οικογενειών τους για το πότε θα αρχίσουν επιτέλους τις σπουδές τους, ο υφυπουργός Παιδείας, Αλ. Δερμεντζόπουλος δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό: «Ο νόμος των μετεγγραφών που ίσχυσε φέτος δεν μπορεί να ισχύσει ξανά. Αυτό γιατί αποδείχθηκε ότι ήταν λάθος και για τα Πανεπιστήμια υποδοχής, αλλά και για τα περιφερειακά Πανεπιστήμια, τα οποία έχουν πλέον απογυμνωθεί».

Καλά για τα πανεπιστήμια, αλλά για τους φοιτητές που δεν μπορούν να πληρώνουν μια περιουσία για να σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους τι θα γίνει; Το μοναδικό μέτρο ανακούφισης που πήρε η κυβέρνηση τώρα το βαφτίζει ωμά «λάθος». Και τι αντιπροτείνει; Μήπως εξαγγέλλει κανένα πρόγραμμα κατασκευής εστιών σε όλα τα πανεπιστήμια, ή υπενοικίασης ξενοδοχείων για να καλύψει δωρεάν τη στέγαση σε άλλες πόλεις; Μήπως εξασφαλίζει δωρεάν μετακινήσεις και σίτιση; Οχι.

Αντίθετα, προτείνει τα Πανεπιστήμια να προσαρμοστούν «σε ένα σύστημα φοίτησης εξ αποστάσεως, για μαθήματα όπου δε χρειάζονται εργαστήρια». Δηλαδή, να διαλύσουμε τις σπουδές! Ενώ αν πρόκειται για σχολή που έχει εργαστήρια, ξηλωθείτε να πληρώνετε για τις σπουδές σας. Τόσο ωμά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ