Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Αυτό που επείγει είναι η λαϊκή κινητοποίηση

Στα πλαίσια της χτεσινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Δ. Κουτσούμπας, απαντώντας σε ερώτηση για την «πρωτοβουλία» των 8 βουλευτών, καθώς και για το αν πρέπει να γίνουν εκλογές και τι θα πρέπει να σηματοδοτήσουν, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε:

«Αυτό που πρέπει άμεσα να γίνει και αυτό που εμείς θεωρούμε ότι οι πολιτικές δυνάμεις έχουν καθήκον να εξασφαλίσουν είναι η λαϊκή συμμετοχή, η λαϊκή κινητοποίηση ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, ενάντια στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, ενάντια στις κατευθύνσεις και τις επιλογές της ΕΕ και των συμμάχων της ΕΕ σ' αυτή τη φάση, έτσι όπως εκφράζονται μέσα από το σχήμα της τρόικας -εννοώ το ΔΝΤ και τους άλλους- να εκφραστεί η αντίθεση του λαού μας με οποιοδήποτε τρόπο.

Πρώτα απ' όλα στους δρόμους, στους χώρους δουλειάς, με συμμετοχή στις κινητοποιήσεις αυτές τις ημέρες και το επόμενο διάστημα, που θα πρέπει να κλιμακωθούν και να ενταθούν και βεβαίως σε εκλογικές μάχες για αλλαγή αρνητικών συσχετισμών υπέρ των ριζοσπαστικών αγωνιστικών, ταξικών δυνάμεων, είτε αυτές είναι εκλογές σε πρωτοβάθμια σωματεία είτε σε ομοσπονδίες και άλλους φορείς, είτε είναι βουλευτικές εκλογές με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ.

Εμείς αυτό υποσχόμαστε ως προτεραιότητα αυτή τη στιγμή, άσχετα πότε θα γίνουν οι εκλογές, είτε γίνουν σε ενάμιση μήνα είτε γίνουν σε δυόμιση μήνες ή σε τρεις μήνες, γιατί προς τα εκεί φαίνεται πάνε τα πράγματα.

Σχετικά με το πρώτο μέρος του ερωτήματος: Η λογική αυτών των βουλευτών, των συγκεκριμένων κομμάτων της αντιπολίτευσης, είτε κάποιων κομμάτων από τη συγκυβέρνηση, είτε κάποιων βουλευτών που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση, είναι στη λογική την οποία έχουν τα ίδια τους τα κόμματα και το τι εκφράζουν ως πολιτικές επιλογές. Για παράδειγμα, δεν έχουν αντίρρηση για το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και για τη λειτουργία του. Θεωρούν δηλαδή αυτά τα κόμματα, από το ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ, τους ΑΝΕΛ, ότι μπορεί να βρεθεί μια κοινή αποδεκτή λύση για ΠτΔ, να βρουν έναν Πρόεδρο κοινής αποδοχής που να τους εκφράζει όλους, άσχετα αν θα στηρίζει εξίσου μέτρα που θα παίρνουν οι όποιες κυβερνήσεις το επόμενο διάστημα -εκ του θεσμικού του ρόλου- και να πάνε σε εκλογές.

Η διαφορά τους είναι αν θα προηγηθεί η διαδικασία από αυτή τη Βουλή και να ορίσουν ημερομηνία Μάρτη - Απρίλη ή η άλλη εκδοχή, του ΣΥΡΙΖΑ για παράδειγμα -η επίσημη γιατί δεν έχουν όλοι οι βουλευτές του την ίδια άποψη- είναι ότι πρέπει να προηγηθούν οι εκλογές το επόμενο τρίμηνο και να ακολουθήσει η εκλογή του ΠτΔ, πάλι με την πρόταση που έχει αναγγελθεί και από την αξιωματική αντιπολίτευση για κοινή συναίνεση στο πρόσωπο του ΠτΔ. Αυτή είναι η λογική. Το ΚΚΕ ξέρετε ότι είναι αντίθετο με αυτή τη λογική».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ