Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι αγώνες

Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε μεταξύ άλλων: «...Μοναδικός δρόμος είναι η διαπραγμάτευση και ο κοινωνικός παράγοντας μπροστά, ακόμα και οι κινητοποιήσεις και οι απεργίες είναι θετικός παράγοντας, ειδικά όταν δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη».

Δυο μέρες μετά, όμως, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, επιτέθηκε στο ΚΚΕ για τη θέση του ότι ο λαός πρέπει να είναι στους δρόμους με όποια κυβέρνηση, για να παρεμποδίσει αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικήσει ανάκτηση των απωλειών κ.λπ.

Οι δύο τοποθετήσεις είναι αντιφατικές μόνο σε πρώτη ανάγνωση. Στην πραγματικότητα αλληλοσυμπληρώνονται. Οι εργαζόμενοι επιτρέπεται να κινητοποιούνται στηρίζοντας την πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζοντας τη διαπραγμάτευσή του στα παζάρια της ΕΕ για λογαριασμό του κεφαλαίου, τη διαπραγμάτευση για το με πόσες δόσεις θα συνεχίζουν να πτωχεύουν. Δεν επιτρέπεται να κινητοποιούνται διεκδικώντας με βάση τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες. Καθόλου δεν θα μας έκανε εντύπωση μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να χαρακτηρίζει εργατικές - λαϊκές κινητοποιήσεις «δάκτυλο της δεξιάς». Το έργο άλλωστε το έχουμε ξαναδεί...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ