Σάββατο 22 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και η «δεοντολογία» του

Το γεγονός βέβαια ότι, όπως είπε πρόσφατα και ο τραπεζίτης Μ. Σάλλας, «οι τράπεζες σε καμία περίπτωση δε θα θέλανε να φορτωθούν χαρτοφυλάκιο των 100, των 50, των 70 χιλιάδων», δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα εκλείψουν οι εκβιασμοί απέναντι σε εργατικές - λαϊκές οικογένειες που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα στεγαστικά τους δάνεια. Αυτήν ακριβώς την αντιλαϊκή κατεύθυνση, την προσπάθεια να εισπράξουν όσο περισσότερα γίνεται από το λαό, υπηρετούν έτσι και αλλιώς οι προωθούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις, τις οποίες οι... «υπεύθυνοι» τραπεζικοί όμιλοι έχουν ήδη καλωσορίσει.

Ο «Κώδικας Δεοντολογίας» των τραπεζών θα ισχύσει από το 2015, ανεξάρτητα μάλιστα από την όποια έκβαση των παζαριών ανάμεσα στη συγκυβέρνηση και την τρόικα σχετικά με τους πλειστηριασμούς. Με αυτόν συμπληρώνεται το σχετικό νομοθετικό οπλοστάσιο, ενώ ταυτόχρονα κλιμακώνονται οι εκβιασμοί απέναντι σε ανήμπορα λαϊκά νοικοκυριά, τα οποία, μέσω του «Κώδικα», θα στριμώχνονται σε νέες λεόντειες συμφωνίες με τις τράπεζες, ακόμη και με την παραχώρηση του σπιτιού τους σε αυτές και με τη διαμονή τους σε αυτό με την πληρωμή ενοικίου, «συνήθως για μια ελάχιστη περίοδο τριών ετών»!

Η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν έχει «διαχειριστικό κόστος» για τις τράπεζες, ενώ όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τη συνολική αντιλαϊκή επίθεση και τα μόνιμα πλέον χαράτσια στη λαϊκή στέγη και σε κάθε σπιθαμή γης, συνθέτουν το πεδίο για τη συγκέντρωση γης και περιουσίας σε ολοένα και λιγότερα χέρια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ