Σάββατο 22 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
«Παράσταση σημαίας» στις ιμπεριαλιστικές αποστολές για τα συμφέροντα των αστών

Τη χρησιμοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) πέρα από τα σύνορα της χώρας, την εμπλοκή τους σε ιμπεριαλιστικές αποστολές και επιχειρήσεις, στην προσπάθεια γεωστρατηγικής αναβάθμισης της ντόπιας αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή, επαναβεβαίωσε χτες ο υπουργός Αμυνας, Ν. Δένδιας.

Συγκεκριμένα, στην Ημερήσια Διαταγή που εξέδωσε με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων μίλησε για «διαφύλαξη των εθνικών μας (βλ. αστικών) συμφερόντων, όπου και αν αυτό απαιτηθεί», «σε μια περίοδο έντονης κοινωνικοπολιτικής ρευστότητας και ευρύτερου γεωπολιτικού αναβρασμού».

Τόνισε με έμφαση ότι «σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, οι ΕΔ όχι μόνο συνεισφέρουν αγόγγυστα στην προσπάθεια για την επίτευξη της εθνικής ανασυγκρότησης αλλά ταυτοχρόνως πραγματοποιούν παράσταση σημαίας. Με το έργο τους δηλώνουν προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η Ελλάδα μπορεί και είναι αποφασισμένη, παρά τις συγκυριακές δυσκολίες, να διαφυλάξει την εδαφική μας ακεραιότητα και να εξασφαλίσει την εθνική μας ανεξαρτησία, να συνεχίσει να αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου και των Βαλκανίων, ούσα μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας και της Ατλαντικής Συμμαχίας».

Οπου ως «παράσταση σημαίας» εννοούν την αποστολή μονάδων και στελεχών των ΕΔ σε ιμπεριαλιστικές αποστολές όπου Γης (όπως, π.χ., έχει ήδη γίνει σε αποστολές στο Κέρας της Αφρικής, στο Αφγανιστάν, σε ΝΑΤΟικές ναυτικές δυνάμεις που περιπολούν από τον Ατλαντικό και τη Μεσόγειο μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα), τη φιλοξενία εδώ κρίσιμων ευρωΝΑΤΟικών υποδομών (Σούδα, Ευρωενωσιακό Στρατηγείο στη Λάρισα κ.α.), ακριβώς στο πλαίσιο συμμετοχής της χώρας στις διακρατικές ενώσεις του μεγάλου κεφαλαίου ΕΕ και ΝΑΤΟ. Συμμετοχή που αποτελεί στρατηγική επιλογή της εγχώριας αστικής τάξης, γι' αυτό και την υποστηρίζουν οι δυνάμεις της αστικής διαχείρισης, με το ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα να τη χαρακτηρίζει, με σαφή δέσμευση του προέδρου του, ως «αδιαμφισβήτητη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ