Παρασκευή 1 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με δεύτερο συλλαλητήριο απαντάει ο λαός της Αθήνας
  • Την Τετάρτη στις 7.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στα Προπύλαια ενάντια στο νέο «τρομονόμο»
  • Την ευγνωμοσύνη του προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης

Από το πρόσφατο συλλαλητήριο στην Αθήνα ενάντια στον «τρομονόμο»
Από το πρόσφατο συλλαλητήριο στην Αθήνα ενάντια στον «τρομονόμο»
Με δεύτερο μεγάλο συλλαλητήριο μέσα σε λίγες ημέρες απαντάει ο λαός της Αθήνας στην προσπάθεια της κυβέρνησης να συρρικνώσει και να βάλει στο «γύψο» κάποια από τα ατομικά του δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες του. Τη στιγμή που θα συζητιέται στην Ολομέλεια της Βουλής το αμερικανόπνευστο νομοσχέδιο του «τρομονόμου» οι εργαζόμενοι της Αθήνας θα προειδοποιούν για άλλη μια φορά την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση πως το νομοσχέδιο αυτό δε θα περάσει και ο αγώνας του λαού θα το καταστήσει ανενεργό.

Παναθηναϊκό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, στις 6 Ιούνη, στις 7.00 το απόγευμα στα Προπύλαια, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα των φορέων ενάντια στον «τρομονόμο». Στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία της κυβέρνησης οι εργαζόμενοι της Αθήνας θα αντιτάξουν την απόφασή τους να παλέψουν ενάντια στη «νέα τάξη» πραγμάτων. Στο χαφιεδισμό που καθιερώνει το νομοσχέδιο Σταθόπουλου, ο λαός της Αθήνας θα αντιτάξει την αλληλεγγύη και τη συλλογικότητα της κοινής πάλης, το δικαίωμά του να αγωνίζεται και να οραματίζεται μια καλύτερη ζωή.

Τα δύο κόμματα εξουσίας - ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ - επέδειξαν πλήρη σύμπνοια και ομοφωνία, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, προκειμένου να περιορίσουν τις δημοκρατικές κατακτήσεις των πολιτών. Μάλιστα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Σταθόπουλος περιχαρής για την κατανόηση και συμπαράσταση που είχε από την αξιωματική αντιπολίτευση, σε γραπτή ανακοίνωσή του «εκφράζει την ικανοποίησή του» για την «ευρύτατη πλειοψηφία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που υπερψήφισε το νομοσχέδιο».

Δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του για τη ΝΔ ο Μ. Σταθόπουλος και στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «είναι μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις υποστήριξης, κατά τα τελευταία χρόνια, ενός νομοσχεδίου από τόσο ευρεία πλειοψηφία των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της Βουλής».

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι αντιδράσεις ενάντια στην ψήφιση του «τρομονόμου».

Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας

Με ομόφωνη απόφαση τα μέλη του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου της Λάρισας αναφέρουν ότι το νομοσχέδιο «για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος» αποτελεί «κίνδυνο για το παρόν και το μέλλον των ατομικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών, η υπάρχουσα νομοθεσία είναι επαρκής για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, εγκυμονεί σοβαρό κίνδυνο καταχρηστικής εφαρμογής του με την αοριστία και την έκταση που προσδίδει σε διάφορες νομικές έννοιες και τέλος καθιστά δυσχερέστερη την υπεράσπιση του κατηγορούμενου».

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Εκκληση στα μέλη του για να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση της Τετάρτης ενάντια στον «τρομονόμο» απευθύνει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, προκειμένου να ματαιωθεί η ψήφιση και η εφαρμογή αυτού του τερατουργήματος.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων μεταξύ άλλων αναφέρει: «Πραγματικός στόχος είναι το δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται. Ο "τρομονόμος" συνδέεται άμεσα με τα σχέδια για τον περιορισμό και την απαγόρευση των διαδηλώσεων με την προσπάθεια καταστολής των μεγάλων λαϊκών κινητοποιήσεων που αναπτύσσονται. Τρομοκράτης δεν είναι ο λαός και πραγματικοί τρομοκράτες είναι αυτοί που σαρώνουν κατακτημένα κοινωνικά, εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα και στήνουν μηχανισμούς καταστολής, φακελώματος και παρακολούθησης».

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ταύρου

Σε επαγρύπνηση και δράση καλεί το Σωματείο των Εργαζόμενων στο Δήμο Ταύρου για να μην περάσει και να αχρηστευτεί ο «τρομονόμος». Σε ανακοίνωσή του το σωματείο των εργαζομένων αναφέρει ότι ο τρομονόμος αποτελεί «μέγιστο κίνδυνο για το παρόν και το μέλλον των ατομικών και δημοκρατικών ελευθεριών του λαού μας που με βάσανα, αγώνες και θυσίες κατέκτησε». Επίσης, προειδοποιεί πως αν δεν αντιδράσει σύσσωμος ο ελληνικός λαός, θα οδηγηθούμε σε εφιαλτικές καταστάσεις, όπως έζησαν οι παλαιότερες γενεές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η... επάρατη Δεξιά και οι υπηρέτες της(2001-06-24 00:00:00.0)
Στο λαϊκό κίνημα τώρα η πάλη για την ανατροπή του(2001-06-08 00:00:00.0)
Και τώρα στο προσκήνιο μπαίνει ο λαός(2001-05-24 00:00:00.0)
Ο λαός της Αθήνας απαντάει με συλλαλητήριο στο νέο «τρομονόμο»(2001-05-23 00:00:00.0)
Με «λίφτινγκ» προσπαθεί να περάσει το τρομονομοθέτημα ο Μ. Σταθόπουλος(2001-04-24 00:00:00.0)
Πληθαίνουν οι αντιδράσεις(2001-03-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ