Παρασκευή 1 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Τι συμφώνησε η Κομμουνιστική Ανανέωση με το ΔΗΚΚΙ

Με αφορμή προχτεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΑΥΓΗ», στο οποίο σημειώνονται διάφορα, αναφορικά με τις προθέσεις της Κομμουνιστικής Ανανέωσης για την ενότητα δράσης και συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς, η Κομμουνιστική Ανανέωση απέστειλε στο «Ρ» το δελτίο Τύπου του ΔΗΚΚΙ που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση μελών της με στελέχη της ΠΓ του ΔΗΚΚΙ, στο οποίο καταγράφεται τι ακριβώς διημείφθη και το οποίο δημοσιεύουμε αυτούσιο:

«Μέσα σε κλίμα εγκάρδιας συντροφικής ατμόσφαιρας συναντήθηκαν σήμερα, Παρασκευή 25 Μαΐου, στα γραφεία του ΔΗΚΚΙ, οι αντιπροσωπείες του ΔΗΚΚΙ και της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του ΔΗΚΚΙ για την ενότητα δράσης και συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς.

Διαπιστώθηκε η ανάγκη διαμόρφωσης κοινού διεκδικητικού πλαισίου και συντονισμού της δράσης των συνδικαλιστικών φορέων και των κομμάτων, που αντιπαρατίθενται στα μέτρα της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης.

Σαν βάση συζήτησης των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων θεωρούνται:

1. Η άρνηση στον ψευδεπίγραφο διάλογο, στον οποίο επιδιώκει να παγιδεύσει η κυβέρνηση το συνδικαλιστικό κίνημα.

2. Η υιοθέτηση των προτάσεων του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για την κοινωνική ασφάλιση.

3. Η κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων του εργαζόμενου λαού, σαν απαραίτητη προϋπόθεση για τη θεμελίωση ενός αξιόπιστου, μαζικού και νικηφόρου κινήματος για την υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Η αντιπροσωπεία του ΔΗΚΚΙ αποτελείτο από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Μανώλη Μπακόπουλο, Σπύρο Κουτσουβέλη και Νίκο Σαραντόπουλο.

Η αντιπροσωπεία της Κομμουνιστικής Ανανέωσης αποτελείτο από την Αλέκα Ζορμπαλά, τον Τάκη Μαστρογιαννόπουλο και τον Χρήστο Μαργανέλη».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org