Παρασκευή 1 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΑΚΕΛ
Με έργα θα τιμήσουμε τις δεσμεύσεις μας
  • Πρώτιστο μέλημα του ΑΚΕΛ παραμένει ο αγώνας για τη σωτηρία και τη δικαίωση της Κύπρου
  • Ο Δημήτρης Χριστόφιας υποψήφιος για την προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων

Οπαδοί του ΑΚΕΛ πανηγυρίζουν το νικηφόρο αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών

Associated Press

Οπαδοί του ΑΚΕΛ πανηγυρίζουν το νικηφόρο αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών
«Η ανανέωση της λαϊκής εντολής προς το ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις, με αυξημένο μάλιστα ποσοστό, μας επιφορτίζει με ιδιαίτερες ευθύνες, τις οποίες συνειδητοποιούμε και αναλαμβάνουμε, διαβεβαιώνοντας ότι θα κάνουμε το παν για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του λαού. Υποσχόμαστε ότι θα εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις μέσα και έξω από τη Βουλή για την υλοποίηση του προγράμματος, στη βάση του οποίου ζητήσαμε και κερδίσαμε την ψήφο του λαού. Με έργα θα τιμήσουμε τις δεσμεύσεις μας».

Τα παραπάνω αναφέρει η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ, σε ανακοίνωσή της αναφορικά με τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της περασμένης Κυριακής και τα καθήκοντα που αυτά τα αποτελέσματα «φορτώνουν» στα μέλη και στελέχη του. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ συγχαίρει θερμά και ευχαριστεί τους δεκάδες χιλιάδες Κύπριους πολίτες που τίμησαν με την ψήφο τους το ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις στις βουλευτικές εκλογές της 27ης του Μάη 2001. Τα αποτελέσματα των εκλογών συνιστούν μια μεγάλη εκλογική και πολιτική νίκη του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις. Η ΚΕ του ΑΚΕΛ συγχαίρει επίσης ολόκληρο τον κυπριακό λαό για το ήπιο και πολιτισμένο κλίμα μέσα στο οποίο διέρρευσε η προεκλογική περίοδος και διεξήχθησαν οι βουλευτικές εκλογές.

Το 19ο Συνέδριο του ΑΚΕΛ είχε θέσει ως στόχο την αύξηση των ποσοστών του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις σε σχέση με τα ποσοστά που είχαμε επιτύχει στις βουλευτικές εκλογές του 1996, καθώς και την ενίσχυση της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας με γυναικεία παρουσία. Και οι δύο αυτοί στόχοι έχουν στεφθεί με επιτυχία. Επιπρόσθετα η ψήφος του λαού ανάδειξε και πάλιν, ύστερα από δεκαέξι χρόνια, το ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις ως την πρώτη πολιτική δύναμη του τόπου.

Η επιτυχία της 27ης του Μάη αντανακλά την αυξανόμενη εκτίμηση και την εμπιστοσύνη που ο κυπριακός λαός τρέφει προς το κόμμα μας. Εκτίμηση και εμπιστοσύνη που έχουν κατακτηθεί με την πολύχρονη προσφορά και τους αγώνες του ΑΚΕΛ για την Κύπρο, τους εργαζόμενους και τον απλό άνθρωπο, με τον πατριωτισμό, τη συνέπεια, την υπευθυνότητα και την ανιδιοτέλεια που χαρακτηρίζουν το κόμμα μας. Εκτίμηση και αναγνώριση του γεγονότος ότι το ΑΚΕΛ είναι η πιο σύγχρονη και ανανεωμένη πολιτική δύναμη στον τόπο. Ο κυπριακός λαός με την ετυμηγορία του εξέφρασε για μια ακόμα φορά την επιδοκιμασία και την υποστήριξή του προς τη σωστή, συνεπή και στηριγμένη σε αρχές πολιτική του ΑΚΕΛ στο Κυπριακό και στην ενταξιακή πορεία της Κύπρου, καθώς και στα θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης και κοινωνικο-οικονομικής πολιτικής.

Η επιτυχία της 27ης του Μάη οφείλεται στη γεμάτη αυτοπεποίθηση, καλά οργανωμένη, ακούραστη δουλιά όλων των υποψηφίων βουλευτών, των στελεχών, μελών και φίλων του ΑΚΕΛ και των οργανώσεων του λαϊκού κινήματος, η οποία μας επέτρεψε να μεταφέρουμε τα μηνύματα του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις σε κάθε γωνιά της ελεύθερης Κύπρου. Η ΚΕ του ΑΚΕΛ απευθύνει σε όλους εγκάρδιο συντροφικό χαιρετισμό και τους συγχαίρει θερμά.

Στην επιτυχία των εκλογών αναμφίβολα συνέβαλε και η πολιτική της διεύρυνσης των ψηφοδελτίων μας με φίλους από τον ευρύτερο δημοκρατικό και προοδευτικό χώρο. Η ΚΕ του ΑΚΕΛ απευθύνει ιδιαίτερο συναγωνιστικό χαιρετισμό προς τους φίλους των Νέων Δυνάμεων, που συμπαρατάχτηκαν μαζί μας στην εκλογική αναμέτρηση είτε συμμετέχοντας στους συνδυασμούς του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις, είτε υποστηρίζοντας με κάθε τρόπο αυτούς τους συνδυασμούς. Το ΑΚΕΛ τούς συγχαίρει και τους ευχαριστεί για τη συμβολή τους και εκφράζει προς όλους αμέριστη εκτίμηση. Διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας μέσα σε πλαίσια αμοιβαίου σεβασμού και με στόχο την υλοποίηση κοινών επιδιώξεων για το καλό του λαού μας, με σημαντικότερες επιδιώξεις τη λύση του Κυπριακού και τη δημοκρατική αλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου.

Η επιτυχία των βουλευτικών εκλογών οφείλεται ακόμα στην καλά οργανωμένη, σωστά προσανατολισμένη και ευφάνταστη προεκλογική μας εκστρατεία, την οποία χαρακτήριζε το ήθος, η σοβαρότητα και η προβολή θέσεων και προτάσεων. Στην προεκλογική μας προσπάθεια αναδείξαμε προβλήματα που ταλανίζουν την κυπριακή κοινωνία και προβληματίζουν τον κάθε Κύπριο. Ασκήσαμε αυστηρή και τεκμηριωμένη κριτική στους κυβερνώντες και προβάλαμε τη δική μας ολοκληρωμένη πολιτική για εκσυγχρονισμό της κυπριακής κοινωνίας με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα.

Η ΚΕ του ΑΚΕΛ, αφού μελετήσει ενδελεχώς τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, θα προβεί σε ολοκληρωμένη εκτίμηση τόσο των ιδίων των εκλογών όσο και της εκλογικής προσπάθειας του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις.

Η ανανέωση της λαϊκής εντολής προς το ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις, με αυξημένο μάλιστα ποσοστό, μας επιφορτίζει με ιδιαίτερες ευθύνες, τις οποίες συνειδητοποιούμε και αναλαμβάνουμε, διαβεβαιώνοντας ότι θα κάνουμε το παν για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του λαού. Υποσχόμαστε ότι θα εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις μέσα και έξω από τη Βουλή για την υλοποίηση του προγράμματος, στη βάση του οποίου ζητήσαμε και κερδίσαμε την ψήφο του λαού. Με έργα θα τιμήσουμε τις δεσμεύσεις μας.

Πρώτιστο μέλημα του ΑΚΕΛ παραμένει ο αγώνας για τη σωτηρία και τη δικαίωση της Κύπρου. Η απαλλαγή από την τουρκική κατοχή, η επανένωση της πατρίδας και του λαού μας, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, και η ειρηνική, δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και των συμφωνιών υψηλού επιπέδου, που να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες όλων των Κυπρίων, παραμένει η προτεραιότητα των προτεραιοτήτων του ΑΚΕΛ. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να καταστεί η πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ενωση καταλύτης για ορθή λύση του Κυπριακού και για ένταξη ολόκληρης της Κύπρου στην ΕΕ με αξιοπρέπεια.

Στα θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης και κοινωνικο-οικονομικής πολιτικής θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνώντων, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα των ευρύτερων στρωμάτων του λαού, στηρίζοντας θεσμούς και αξίες και εργαζόμενοι για την πρόοδο του τόπου και την ευημερία του απλού ανθρώπου.

Μέσα στα πλαίσια των αποφάσεων του 19ου Συνεδρίου και με δεδομένο ότι το ΑΚΕΛ είναι σήμερα η πρώτη πολιτική δύναμη στον τόπο, η Ολομέλεια της ΚΕ απεφάσισε ομόφωνα όπως το ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις διεκδικήσει την προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων προβάλλοντας την υποψηφιότητα του ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ και βουλευτή Κερύνειας, Δημήτρη Χριστόφια. Το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι με την ιστορία και την προσφορά του στους αγώνες για ελευθερία, δημοκρατία και κοινωνική προκοπή, καθώς και με τη δραστήρια και δημιουργική συμμετοχή του στην κοινοβουλευτική ζωή και δράση, δικαιωματικά διεκδικεί την προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων. Η ΚΕ του ΑΚΕΛ απευθύνει έκκληση προς όλα τα κόμματα του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου και ιδιαίτερα το ΔΗΚΟ, το οποίο διαθέτει τη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση σ' αυτό το χώρο, καθώς και το ΚΙΣΟΣ όπως υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του Δημήτρη Χριστόφια».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ