Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Να ενισχύσουν οι εργαζόμενοι το ΚΚΕ, τη δική τους φωνή

Περιοδεία της Δ. Μανωλάκου στον ΟΛΠ

«Με την εναλλαγή κομμάτων στην κυβέρνηση δεν πρόκειται να έρθουν για το λαό καλύτερες μέρες», επισήμανε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, συνομιλώντας χτες το πρωί με τους χειριστές του ΟΛΠ, στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης της ΚΟΑ. Ξεκαθάρισε ότι οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους μπορούν να δουν προκοπή μόνο με την οργάνωση της πάλης τους μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς ενάντια στην εξουσία των επιχειρηματικών ομίλων, όπως είναι η COSCO, σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους μικρούς επαγγελματίες, διεκδικώντας τη δική τους τη λαϊκή εξουσία.

Οι εξελίξεις που τρέχουν για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και την παράδοση του λιμανιού στα μονοπώλια, το νέο αντιλαϊκό κύμα μέτρων που καταφτάνει, με το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015 να δίνει το στίγμα, τα προνόμια που παραχωρούνται διαρκώς και απλόχερα στο μεγάλο κεφάλαιο όπως οι τελευταίες φοροαπαλλαγές που εξασφαλίστηκαν για τους εφοπλιστές, είναι απτή απόδειξη, σημείωσε η Δ. Μανωλάκου, για το ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετούν κυβέρνηση, ΕΕ, αλλά και τα κόμματα που υποκλίνονται στον ευρωμονόδρομο όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, τόνισε ότι οι συναντήσεις και τα «πάρε δώσε» του ΣΥΡΙΖΑ με εκπροσώπους του κεφαλαίου «δείχνουν ότι ένα τμήμα του κεφαλαίου τον θέλει για κυβέρνηση».

Για το λιμάνι του Πειραιά επισήμανε ότι «έχει καθυστερήσει η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού για δύο λόγους: Ο πρώτος είναι οι ανταγωνισμοί των επιχειρηματικών ομίλων. Η φαγωμάρα τους για το φιλέτο. COSCO, ακτοπλόοι και άλλοι. Ο δεύτερος είναι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων, γιατί δεν καθίσατε με σταυρωμένα τα χέρια. Βρήκανε αντίδραση».

Ανέφερε ότι τώρα βγαίνουν και άλλα «χαρτιά» στη φόρα, όπως η πρόταση του δημάρχου Πειραιά Γ. Μώραλη για δημιουργία Λιμενικού Ταμείου, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται ορισμένα τμήματα του λιμανιού όπως της ακτοπλοΐας και της κρουαζιέρας, σπάζοντας έτσι το ενιαίο του λιμανιού και διευκολύνοντας την ιδιωτικοποίηση, μέσω παραχωρήσεων όπως αξιώνει, για παράδειγμα, ο εφοπλιστής Β. Μαρινάκης, δημοτικός σύμβουλος του Γ. Μώραλη. Τόνισε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν οργανωμένη δυναμική απάντηση στην πρόκληση Μώραλη.

Η Δ. Μανωλάκου επισήμανε ότι από κάθε πλευρά αναδεικνύεται ότι οι εργαζόμενοι έχουν συμφέρον «να ενισχύσουν τη δική τους φωνή, το ΚΚΕ, ακόμα και αν δε συμφωνούν σε όλα με αυτό». Τους κάλεσε σε αγωνιστικό ξεσηκωμό ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, με σταθμό τη μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην 1η Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ