Σάββατο 20 Δεκέμβρη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο δια ταύτα η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά

Σήμερα θα συζητηθεί η τροπολογία της κυβέρνησης για το «φιλικό διακανονισμό» ΟΛΠ - «COSCO»

Στην τελική ευθεία βρίσκονται πλέον οι διαδικασίες για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά. Σήμερα, στην Ολομέλεια της Βουλής, θα συζητηθεί η κυβερνητική τροπολογία με την οποία επικυρώνεται και νομικά ο «φιλικός διακανονισμός» μεταξύ του Οργανισμού και της «COSCO».

Χτες οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ, στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας, έκαναν διαδήλωση στην Αθήνα που κατέληξε στη Βουλή. Ξεχώριζε το σύνθημα των δυνάμεων του ΠΑΜΕ: «Τα λιμάνια ανήκουν στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το πολυεθνικό».

Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν και σήμερα, Σάββατο, τις κινητοποιήσεις τους με αποχή από την εργασία. Ο «φιλικός διακανονισμός» προβλέπει την παράδοση του δυτικού τμήματος της προβλήτας ΙΙΙ στην «COSCO» και κατάργηση του εγγυημένου ανταλλάγματος που κατέβαλε στον ΟΛΠ.

Η ιδιωτικοποίηση του λιμενικού συστήματος της χώρας προωθείται στο πλαίσιο οδηγιών της ΕΕ για την απελευθέρωση των λιμενικών υπηρεσιών. Ωστόσο, η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) στη διοίκηση της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στα λιμάνια (ΟΜΥΛΕ), για να καλύψουν την πολιτική της ΕΕ, επικεντρώνουν το διεκδικητικό πλαίσιο μόνο στο φιλικό διακανονισμό,στον τρόπο που προωθεί η κυβέρνηση την ιδιωτικοποίηση.

Στην Ολομέλεια της Βουλής χτες, η βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Μανωλάκου κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση προωθεί «την ευρωκοινοτική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων» στο πλαίσιο των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, τα οποία βέβαια προσυπογράφει ο ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα κόμματα του ευρωμνόδρομου. Απαίτησε την απόσυρση της τροπολογίας τώρα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ