Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ
Στην Αθήνα για «μπίζνες» στη Σερβία

Επιχειρηματική συνάντηση με τον δήμαρχο Βελιγραδίου, Sinisa Mali, που επισκέπτεται την Αθήνα, είχαν χτες τα μέλη του Ελληνο-Σερβικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου. Τα μέλη του Συμβουλίου, που αριθμεί περίπου 35 ελληνικές εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στη Σερβία, συζήτησαν με τον S. Mali αλλά και τον παριστάμενο γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Π. Μίχαλο,«για τις δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο επιχειρηματικών κοινοτήτων Ελλάδας - Σερβίας».

Νωρίτερα, σε ξεχωριστή συνάντηση του S. Mali με τον Π. Μίχαλο, ο Σέρβος ενημέρωσε για την πρωτοβουλία του να ξεκινήσει επαφές με τους δημάρχους των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης «για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων προώθησης των οικονομικών σχέσεων των χωρών αυτών, θέτοντας στο επίκεντρο την οικονομική δραστηριότητα που αναπτύσσεται στις πρωτεύουσες».

Οπως ανακοινώθηκε από το ελληνικό ΥΠΕΞ, ο δήμαρχος του Βελιγραδίου συζήτησε «τα γενικότερα ζητήματα ανάπτυξης και προσέλκυσης επενδύσεων, που απασχολούν τη Σερβία σε εθνικό επίπεδο, όσο και το Βελιγράδι σε τοπικό, καθώς και τις προοπτικές περαιτέρω εξέλιξης των διμερών οικονομικών σχέσεων» (βλ. προσέλκυση λιμναζόντων κεφαλαίων με πρόσθετες φοροαπαλλαγές, εισφοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις, νέα πεδία κερδοφορίας για τα μονοπώλια).

Από την πλευρά του, ο Π. Μίχαλος «υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο των ελληνικών επιχειρήσεων και επενδύσεων στη Σερβία και ζήτησε να διευθετηθούν ορισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, δεδομένου ότι ο όγκος τους ανέρχεται σε 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, προσφέροντας, παράλληλα, 25.000 θέσεις εργασίας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ