Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Απαιτείται οργάνωση του αγώνα ενάντια στην ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης

Περιοδεία του Γ. Τούσσα στο εργοστάσιο του ΗΣΑΠ στον Πειραιά

Στα συμπεράσματα που προκύπτουν από το νέο αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό, αλλά και από τη στάση των κομμάτων που διεκδικούν την κυβέρνηση, στάθηκε ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στη χτεσινή περιοδεία στο εργοστάσιο του ΗΣΑΠ στον Πειραιά. Παράλληλα, ανέδειξε την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ και οργάνωσης του αγώνα των εργαζομένων για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και την οικοδόμηση ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης. Στην κατεύθυνση αυτή απηύθυνε στους εργαζόμενους του εργοστασίου κάλεσμα συμμετοχής στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι εργαζόμενοι μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Μεταξύ άλλων είναι αντιμέτωποι με την απαξίωση του εργοστασίου, που εκφράζεται και μέσα από τη διαρκή συρρίκνωση του προσωπικού. Με την κατάργηση ειδικοτήτων ώστε από τον κάθε εργαζόμενο να ζητείται να κάνει διάφορες δουλειές, γεγονός που θέτει ακόμα και ζήτημα ασφάλειας. Κατήγγειλαν ακόμα ότι υπάρχει σχεδιασμός να κλείσει το εργοστάσιο που βρίσκεται δίπλα στο σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά και να δοθεί το «φιλέτο» στους ιδιώτες.

Ο Γ. Τούσσας επισήμανε ότι και ο νέος κρατικός προϋπολογισμός, που προβλέπει περικοπή των μισθών, κοινωνικών παροχών, ξεπούλημα τομέων και υπηρεσιών κ.ά., σηματοδοτεί ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής και δείχνει ότι είτε σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης είτε σε συνθήκες καπιταλιστικής ανάκαμψης ο στόχος είναι ένας: Η μείωση στο ελάχιστο δυνατό της τιμής της εργατικής δύναμης προκειμένου να διασφαλιστεί και να αυξηθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.

Μιλώντας για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι διαγκωνίζονται για το ποιος από τους δύο υπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα των μονοπωλίων και ποιος διαχειρίζεται καλύτερα τη φτώχεια. Επισήμανε ότι η ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης πάει χέρι χέρι με την ένταση της καταστολής και το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, όπως αυτόν τον καιρό εκφράζεται με τη συζήτηση που γίνεται για το δικαίωμα της απεργίας.

Καταλήγοντας υπογράμμισε την ανάγκη οικοδόμησης της συμμαχίας των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από αυτή την πολιτική, προκειμένου όχι μόνο να βάλουν εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά και να περάσουν στην αντεπίθεση ανατρέποντας αυτήν την πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ