Τετάρτη 8 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Τραγωδία με τρεις νεκρούς οπλίτες

Διερράγη σωλήνας όλμου κατά την πραγματοποίηση βολών στο Πεδίο Ασκήσεων Γλαφυρών Μαγνησίας

Από τον τόπο της τραγωδίας

Eurokinissi

Από τον τόπο της τραγωδίας
Τραγωδία με τρεις νεκρούς και έναν βαριά τραυματισμένο σημειώθηκε χτες το μεσημέρι στο Πεδίο Ασκήσεων Γλαφυρών Μαγνησίας. Οπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών Βαρέων Οπλων Πεζικού με όλμους 81 χιλ., διερράγη ο σωλήνας του όλμου. Αποτέλεσμα ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του ΕΠΟΠ λοχία (ΠΖ) Γεωργίου Ορφανίδη, 33 ετών, του ΕΠΟΠ λοχία (ΠΖ) Αναστάσιου Μεζάλα, 34 ετών, και του δεκανέα Φωτίου Ανδρικόπουλου, 19 ετών.

Παράλληλα τραυματίστηκε βαριά ο υπολοχαγός (ΠΖ) Κ. Β., 30 ετών, ο οποίος διακομίσθηκε στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου και μπήκε στο χειρουργείο. Είχε θραύσμα στη δεξιά κοιλιακή χώρα, το οποίο αφαιρέθηκε, και φαίνεται να διαφεύγει τον κίνδυνο.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμυνας κήρυξε τριήμερο πένθος στις Ενοπλες Δυνάμεις, ενώ στον τόπο του δυστυχήματος μετέβησαν ο υφυπουργός Αμυνας, Γ. Λαμπρόπουλος, και ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Χρ. Μανωλάς, με εντολές του υπουργού, Δ. Αβραμόπουλου, να ολοκληρωθούν τάχιστα οι έρευνες για τα ακριβή αίτια.

Ο ίδιος, προσερχόμενος χτες το απόγευμα στη Βουλή, για προγραμματισμένη ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, δήλωσε: «Είμαστε συγκλονισμένοι από αυτό το δυστύχημα. Τρία παλικάρια μας χάθηκαν την ώρα του καθήκοντος. Πέρα από τη βαθιά μας θλίψη, αυτήν την ώρα στεκόμαστε στο πλευρό των δικών τους ανθρώπων (...) Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις σήμερα πενθούν και δεν έχω παρά να πω ότι και προσωπικά νιώθω μεγάλη συντριβή γι' αυτό. Θα σας ενημερώσουμε μόλις έχουμε το τελικό αποτέλεσμα της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Στρατοδικείου Λάρισας και διατάχθηκε ΕΔΕ από τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές. Κάποιες πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αστοχία υλικού, με ελαττωματικό είτε το πυρομαχικό, είτε το σωλήνα.

Το ΚΚΕ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, εξέφρασε τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των τριών οπλιτών, που με τραγικό τρόπο έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια άσκησης με βαρέα όπλα στο Βόλο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ