Παρασκευή 27 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ - ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Προσανατολισμός στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, στο όνομα του «σταθεροποιητικού ρόλου»

Επιμένει η κυβέρνηση να «διαφημίζει» τις δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και το ρόλο που μπορούν να παίξουν στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ. Ενδεικτικές είναι οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Αμυνας, Δ. Αβραμόπουλου, ο οποίος ολοκληρώνοντας τις επισκέψεις του σε στρατιωτικά φυλάκια και μονάδες στην παραμεθόριο στο Αιγαίο, τόνισε:

«Στο μέτωπο ρευστότητας και αστάθειας που καλύπτει όλη την περιοχή μας, από τον Καύκασο, την Ουκρανία, μέχρι και όλο το εύρος της Βορείου Αφρικής, με κορύφωση τα όσα γίνονται αυτόν τον καιρό στη Συρία, αλλά και στο Ιράκ, υπάρχει μία όαση ασφάλειας, που είναι η Ελλάδα. Οαση σταθερότητας, με σταθεροποιητικό ρόλο, οσάκις αυτό χρειαστεί. Γι' αυτό και από κοινού με τη στρατιωτική ηγεσία κάθε φορά που μας ζητείται, ανταποκρινόμαστε θετικά σε οτιδήποτε μπορεί να συνδράμει τη Διεθνή Κοινότητα με βάση τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, αλλά και τις συμβατικές μας υποχρεώσεις απέναντι στη Συμμαχία και την ΕΕ».

Ενα «διεθνές δίκαιο», βέβαια, που χρησιμοποιείται ως «φύλλο συκής» σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπου Γης. Σε αντίθεση με τα περί «όασης ασφάλειας», η ελληνική κυβέρνηση στην πραγματικότητα εμπλέκει το λαό της χώρας σε επικίνδυνους ενδοϊμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς: Εκφράζοντας τα σχέδια της ντόπιας αστικής τάξης για αναβάθμιση της θέσης της στο μέγιστο δυνατό, μέσα από την ενεργό συμμετοχή της σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, επιδεικνύει τη σημασία της γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας στην υλοποίηση ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή, αλλά και τη δυνατότητα πολύμορφης (και στρατιωτικής) συμβολής για την επιτυχή έκβασή τους.

Ανατροπή τεθωρακισμένου στον Εβρο

Οπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΣ, τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού του 558 Μ/Κ ΤΠΖ, με οδηγό ΕΠΟΠ λοχία και επιβαίνοντα πυροβολητή έφεδρο οπλίτη, επιστρέφοντας χτες από προγραμματισμένη επιχειρησιακή αξιολόγηση, λίγο έξω από την πύλη του στρατοπέδου, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, υπέστη βλάβη στην ερπύστριά του, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη. Οι επιβαίνοντες ύστερα από πρώτη εξέταση δεν φάνηκε να διατρέχουν κίνδυνο και διακομίσθηκαν στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου για προληπτικές εξετάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ