Παρασκευή 27 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Θα παλέψουμε για να δυναμώσει η χρηματοδότηση των στεγνών προγραμμάτων

Με αφορμή την επίσκεψή του στη θεραπευτική κοινότητα «Παρέμβαση», ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε:

«Επισκεπτόμαστε τη θεραπευτική κοινότητα "Παρέμβαση" του ΚΕΘΕΑ εδώ στη Ραφήνα. Γίνεται μια πολύ σπουδαία δουλειά απεξάρτησης κι επανένταξης σε μια πορεία των παιδιών και εντοπίζουμε -παρά την προσπάθεια και των ίδιων των παιδιών και του ειδικευμένου προσωπικού, των εργαζομένων στο χώρο- τις τεράστιες ελλείψεις που αντιμετωπίζουν, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης αυτών των προγραμμάτων. Είναι γνωστό ότι το ΚΕΘΕΑ έχει 7 χρόνια να κάνει προσλήψεις, με αποτέλεσμα να λείπει ειδικευμένο προσωπικό.

Θα παλέψουμε, ως ΚΚΕ, με όλες μας τις δυνάμεις, για να δυναμώσει η χρηματοδότηση αυτών των προγραμμάτων, των "στεγνών" προγραμμάτων που έχουν αποτελέσματα, που βγάζουν πραγματικά "καθαρούς" ανθρώπους στην κοινωνία, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν στον εαυτό τους, στην οικογένειά τους και στο κοινωνικό σύνολο και ταυτόχρονα, με όλες μας τις δυνάμεις, θα παλέψουμε μέσα στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, στους μαζικούς φορείς, στη Βουλή, στο Ευρωκοινοβούλιο, παντού, με όποιες δυνάμεις διαθέτουμε, έτσι ώστε το τρίπτυχο Πρόληψη - Απεξάρτηση - Επανένταξη να γίνει πραγματικότητα, με συγκεκριμένες προτάσεις που η υλοποίησή τους μπορεί να ξεκινήσει από σήμερα, μέχρι να φτάνει σ' ένα ελπιδοφόρο αύριο.

- Να ενισχυθούν τα προγράμματα Πρόληψης, Ειδικής Αγωγής στα σχολεία, που θα αναδεικνύουν την αιτία του προβλήματος και όχι στη συνέχεια να τρέχουμε να λύνουμε τα αρνητικά αποτελέσματα αυτής της πορείας.

- Τα ζητήματα της απεξάρτησης που κάνουν οι θεραπευτικές κοινότητες με χρηματοδότηση και ενίσχυση των "στεγνών" προγραμμάτων, με το γεγονός ότι θα πρέπει ο οποιοσδήποτε εξαρτημένος άνθρωπος που έχει τέτοια προβλήματα, να μπορεί να θεραπεύεται δωρεάν με ειδικά προγράμματα.

- Και κυρίως, από κει και πέρα, όταν βγαίνει "καθαρός" απ' αυτή τη μάχη στην κοινωνία, να μπορεί να αποκαθίσταται, να μπορεί να έχει μια μόνιμη και σταθερή δουλειά με ειδικά προγράμματα και κατάρτισης, επανένταξης και εργασιακής απασχόλησης, σε τομείς που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος και που μπορεί να προσφέρει ο κάθε νέος άνθρωπος που έχει βγει νικηφόρα σε αυτή τη μάχη.

Είμαστε σίγουροι ότι και τα παιδιά και οι εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ, στην "Παρέμβαση", θα ολοκληρώσουν με επιτυχία τις καθημερινές μάχες που δίνουν μέχρι το τέλος και κυρίως αύριο μέσα στην κοινωνία, μέσα από τους λαϊκούς αγώνες. Oλοι μαζί να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε ένα ελπιδοφόρο αύριο, που σημαίνει ρήξη με αυτό το σάπιο σύστημα, ρήξη με το αστικό κράτος που μας οδηγεί σε τέτοιες καταστάσεις και να ανοίξει ο δρόμος για μια νέα κοινωνία, όπου όλοι οι άνθρωποι θα έχουν δουλειά, όλοι θα μπορούν να προσφέρουν για την κοινωνία με λαϊκή ευημερία, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ