Παρασκευή 27 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συγκέντρωση χτες στην Πτολεμαΐδα

Διοργανώθηκε από φορείς της περιοχής και χαιρέτισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σ. Ζαριανόπουλος

Συγκέντρωση ενάντια στην πώληση της «μικρής ΔΕΗ» έγινε χτες βράδυ στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας, με πρωτοβουλία φορέων της περιοχής (Περιφέρεια, δήμοι, σωματεία, κλπ). Το επόμενο διάστημα σχεδιάζονται νέες συγκεντρώσεις σε Κοζάνη και Φλώρινα, ενώ την ημέρα που θα συζητηθεί το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή, προγραμματίζονται καταλήψεις στις πύλες των σταθμών παραγωγής ρεύματος στην Πτολεμαΐδα, το Αμύνταιο και τη Φλώρινα.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και χαιρέτησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος, εκφράζοντας έμπρακτα την εναντίωση του ΚΚΕ στα σχέδια για παραπέρα ιδιωτικοποίηση του τομέα Ενέργειας. Οπως είπε, «η πολιτική της ΕΕ, η πολιτική της απελευθέρωσης της Ενέργειας και της παράδοσής της σε ιδιώτες, σήμερα παίρνει ακόμη περισσότερο σάρκα και οστά, με το νομοσχέδιο για τη "μικρή ΔΕΗ". Ηρθε η ώρα να βγάλει ο εργαζόμενος λαός συμπεράσματα, να σηκώσει κεφάλι.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ που θα είναι τα πρώτα θύματα έχουν την πρώτη ευθύνη να οργανώσουν τον αγώνα. Να πρωτοστατήσουν και στην ένταση και στη μαχητικοποίηση και στην κλιμάκωση και κυρίως στην κατεύθυνση του αγώνα. Είναι βέβαιο ότι με την παραπέρα ιδιωτικοποίηση θα έχουμε πολύ μεγαλύτερη επιβάρυνση για τα λαϊκά νοικοκυριά και περισσότερα κοψίματα ρεύματος στα λαϊκά σπίτια. Το ζούμε και σήμερα από την κρατική καπιταλιστική ΔΕΗ που αυξάνει το ρεύμα στα λαϊκά νοικοκυριά, ενώ φθηναίνει το ρεύμα για τους βιομηχάνους.

Να ξεσηκωθούν οι πάντες, όλα τα σωματεία, όχι μόνο της ΔΕΗ και της Ενέργειας. Ο σύλλογοι των αυτοαπασχολούμενων, οι αγρότες. Καμία εμπιστοσύνη στις υποσχέσεις της κυβέρνησης, καμία εμπιστοσύνη στις δυνάμεις που υποστήριξαν και υποστηρίζουν την ΕΕ. Ως ΚΚΕ θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να οξυνθεί η αντίσταση, να παρεμποδίσουμε αυτή την πολιτική».

Σύμφωνα, εξάλλου, με στοιχεία που παρουσίασε το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας, αποτέλεσμα της μέχρι τώρα απελευθέρωσης είναι η αύξηση της τιμής του ρεύματος, με αποτέλεσμα τα τελευταία τρία χρόνια, τα λαϊκά νοικοκυριά να πληρώνουν 80% παραπάνω την τιμή της κιλοβατώρας, 130% παραπάνω το φόρο για τους ρύπους και από 1η Ιούλη θα έρθει νέα μεγάλη αύξηση στα τιμολόγια.

Αποτέλεσμα της απελευθέρωσης είναι επίσης το τσάκισμα εργασιακών δικαιωμάτων, το δουλεμπόριο. Φαίνονται ολοκάθαρα οι συνέπειες από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, από την τριχοτόμησή της και σε αυτή την κατεύθυνση, η πλειοψηφία του συνδικαλιστικού κινήματος συνέβαλε τα μέγιστα. Συγκέντρωση και συναυλία οργανώνει σήμερα, στις 8 μ.μ., το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ ΑΗΣ Λαυρίου, στην πλατεία Ηρώων στο Λαύριο. Στη συγκέντρωση θα πάρει μέρος και το Εργατικό Κέντρο της πόλης.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org