Τετάρτη 7 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
«Ολυμπιάδα» για τη διαβόητη Ασφάλεια και Αμυνα της ΕΕ

Η τελική φάση ακαδημαϊκού διαγωνισμού πάνω σε θέματα Κοινής Πολιτικής και Ασφάλειας και Αμυνας της ΕΕ (ΚΠΑΑ) γίνεται 7 με 9 Μάη στην Αθήνα, στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Είναι ουσιαστικά ο «τελικός» της 2ης «Ολυμπιάδας για την ΚΠΑΑ» («CSDP OLYMPIAD»), όπου μετέχουν μαθητές παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας των κρατών-μελών.

Θυμίζουμε ότι η ΚΠΑΑ είναι ο στρατιωτικός-επιχειρησιακός βραχίονας της ΕΕ. Στοχεύει στην παραπέρα προσαρμογή των εθνικών αμυντικών δογμάτων, των εθνικών Ενόπλων Δυνάμεων και των εξοπλισμών στους σύγχρονους ιμπεριαλιστικούς στρατιωτικούς σχεδιασμούς της ΕΕ. Εκφράζει την ένταση της επιθετικότητας της ΕΕ ενάντια στους λαούς, στο εσωτερικό της και σε τρίτες χώρες, τη μεγαλύτερη στρατιωτικοποίησή της και αύξηση των στρατιωτικών δυνατοτήτων της, ώστε να εξαπολύει ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους σε κάθε γωνιά του πλανήτη, σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ και αυτοτελώς, με σκοπό τη διείσδυση των ευρωενωσιακών μονοπωλίων σε νέες αγορές, εξ ου και η προετοιμασία και για στρατιωτική δράση όποτε και όπου χρειαστεί.

Σημειωτέον, ο διαγωνισμός διοργανώνεται υπό το συντονισμό του Ευρωπαϊκού Κολεγίου Ασφάλειας και Αμυνας. Το ΕΚΑΑ ιδρύθηκε το 2005 με απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ, με αποστολή την παροχή εκπαίδευσης στον τομέα της ΚΠΑΑ σε όλα τα στρατηγικά επίπεδα. Μεταξύ των κύριων καθηκόντων του είναι η διάθεση στα κέντρα διοίκησης και στα επιτελεία των κρατών-μελών εκπαιδευμένου προσωπικού με βαθειά γνώση των πολιτικών, θεσμών και διαδικασιών της ΕΕ. Τους ετοιμάζει στελέχη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ