Τετάρτη 7 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΣΥΡΙΖΑ
Ψηφοθηρία με «δόλωμα» κάλπικα διλήμματα

«ΣΥΡΙΖΑ ή Μέρκελ» είναι το τελευταίας κοπής ψευτοδίλημμα που λανσάρει η Κουμουνδούρου ψαρεύοντας ψήφους στα θολά νερά της λαϊκής δυσαρέσκειας κι αγωνίας και φροντίζοντας να «θολώνει» την εικόνα των πραγματικών υπεύθυνων για τα βάσανα του λαού. «Είμαστε η πραγματική εναλλακτική στην Ευρώπη της Μέρκελ», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας στην ιταλική έκδοση της ειδησεογραφικής πύλης «Huffington Post», κρύβοντας τα ταξικά συμφέροντα που η γερμανική κυβέρνηση εκπροσωπεί, όπως και κάθε άλλη, στα διαβούλια της λυκοσυμμαχίας και υπερασπίζοντας ένα μείγμα διαχείρισης που θα τροφοδοτεί με ρευστό την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας.

«Και θα σας έλεγα ότι η δική μας Ευρώπη είναι πολύ πιο κοντά στο αρχικό όραμα και πολιτικό σχέδιο των θεμελιωτών της απ' ό,τι η σημερινή νεοφιλελεύθερη Ευρώπη της κυρίας Μέρκελ», υποστήριξε ο Αλ. Τσίπρας προβάλλοντας την ψευδαίσθηση μιας ΕΕ που δεν υπήρξε ποτέ, αφού ευθύς εξαρχής συγκροτήθηκε ως θεματοφύλακας των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και υπερόπλο στη μάχη του κατά των λαών και του σοσιαλισμού που οικοδομούνταν.

Εχοντας νομιμοποιήσει την πραγματικότητα που διαμόρφωσαν τα προηγούμενα μνημόνια (άλλωστε, δεν καταργούνται εύκολα 400 εφαρμοστικοί νόμοι, όπως έχει πει), κομμάτι της στρατηγικής της ΕΕ στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει πίστη, υποστήριξε ανερυθρίαστα ότι θα καταργήσει όσες ανατροπές εισάγει το ...«νέο μνημόνιο», λέγοντας: «Από τη μέρα που θα ορκιστεί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ισχύει τίποτα απ' όλα όσα έχουν σχέση με τη λιτότητα και περιλαμβάνονται στο νέο Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο 2015 - 2018»!

Επίμονος στην προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών αιτιών όσων διαδραματίζονται, ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας χτες στους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ, όπου περιόδευσε, απέδωσε τους σχεδιασμούς για ιδιωτικοποίησή της στη «διαπλοκή», συγκαλύπτοντας ότι είναι η ανάγκη του κεφαλαίου για νέα πεδία κερδοφόρας δράσης που υπαγορεύει σ' αυτή τη φάση την ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας. Απ' τη σκοπιά αυτή άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται τα τετελεσμένα και ψελλίζει αστειότητες περί εξέτασης του αν η πώλησή τους έγινε σύννομα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ