Σάββατο 22 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Δραστηριότητα με Μάλτα και Αίγυπτο

Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας για το 2014, μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, υπέγραψε ο διευθυντής Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ. Ταυτόχρονα, σε εφαρμογή του λεγόμενου Κειμένου της Βιέννης 2011, πραγματοποιήθηκε επιθεώρηση στο Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων της Μάλτας από διμελή ομάδα Ελλήνων αξιολογητών.

Το «Κείμενο της Βιέννης 2011» είναι ένα, πολιτικά, δεσμευτικό έγγραφο το οποίο συνιστά ένα διευρυμένο κατάλογο Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και Ασφάλειας. Σύμφωνα με το «Κείμενο της Βιέννης 2011», προβλέπονται επισκέψεις επιθεωρητών, με σκοπό την επαλήθευση των ετησίων στοιχείων που περιλαμβάνουν τη διεξαγωγή στρατιωτικών δραστηριοτήτων εντός των ορίων καθορισμένης περιοχής και τα οποία ανταλλάσσουν οι συμβαλλόμενες χώρες.

Οι αξιολογήσεις πραγματοποιούνται σε ενεργές Μονάδες και Σχηματισμούς του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας των κρατών-μελών του ΟΑΣΕ. Σε κάθε περίπτωση, τέτοιες κινήσεις από πλευράς των Ενόπλων Δυνάμεων, σε Μάλτα, Αίγυπτο και αλλού, εντάσσονται στους σχεδιασμούς των ελληνικών αστικών κυβερνήσεων για αναβάθμιση της εγχώριας αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ