Σάββατο 22 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Ισχυρό ΚΚΕ ενάντια στα αντιλαϊκά μείγματα διαχείρισης

Σε συγκέντρωση στο κλειστό γυμναστήριο στα Πευκάκια θα μιλήσει την ερχόμενη Τετάρτη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας

Οι κομμουνιστές στη Νέα Ιωνία βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της πάλης για τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας
Οι κομμουνιστές στη Νέα Ιωνία βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της πάλης για τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας
Εντείνοντας τις προετοιμασίες για τη συγκέντρωση με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στο κλειστό γυμναστήριο στα Πευκάκια Νέας Ιωνίας, την Τετάρτη 26/2, στις 19.00, οι Κομματικές και οι Κνίτικες Οργανώσεις στη Νέα Ιωνία καλούν σε μαζική συμμετοχή, σε υπερψήφιση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Μόνο το δυνάμωμα του ΚΚΕ παντού είναι εγγύηση για την ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης, για την αποδέσμευση από την ΕΕ, για τη Λαϊκή Εξουσία.

Η Νέα Ιωνία είναι μια περιοχή η οποία έχει συνδεθεί με το εργατικό λαϊκό κίνημα, καθώς σε αυτήν κατοικούσαν χιλιάδες εργάτες, κυρίως πρόσφυγες που δούλευαν στα ανθρακωρυχεία της Καλογρέζας, στα εργοστάσια υφαντουργίας κλπ. Εδώ έχουν γραφτεί λαμπρές σελίδες της ιστορίας του κινήματος της ΕΑΜικής αντίστασης, όπως το ηρωικό μπλόκο της Καλογρέζας όπου εκτελέστηκαν 22 κομμουνιστές εργάτες. Σήμερα η πόλη συγκεντρώνει χιλιάδες εργαζόμενους, μεταξύ άλλων σε μεγάλα και μικρά εμπορικά καταστήματα και εταιρείες τηλεπικοινωνιών, ενώ δραστηριοποιούνται εκατοντάδες μικροί επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι.

Η «αριστερή διαχείριση» στο δήμο

Η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Ιωνία αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι το «άλλο μείγμα διαχείρισης» που προβάλλει η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει ουσιαστικές διαφορές από την εφαρμοζόμενη πολιτική, από την πολιτική που ακολουθείται σε γειτονικούς δήμους με δημοτικές διοικήσεις που πρόσκεινται στα κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου όχι μόνο δεν εναντιώθηκε στις κατευθύνσεις που καταμερίζουν στους δήμους την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά αντίθετα εφάρμοσε πλευρές της. Η δημοτική αρχή αξιοποίησε τις περιβόητες ΜΚΟ για προσλήψεις συμβασιούχων και για παροχές υπηρεσιών Υγείας. Αξιοποίησε τις οργανώσεις αυτές που κατά τα άλλα βουλευτές και συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζαν ως «γραφεία ενοικιάσεως εργαζομένων» και «εμπόρους ελπίδας για λίγη δουλειά και λίγα ευρώ». Σε συνεργασία με ΜΚΟ η δημοτική διοίκηση προσπαθεί να στήσει το φιλολαϊκό της προφίλ, ενώ στην ουσία δεν κάνει κάτι διαφορετικό παρά διαχείριση της φτώχειας και των ανύπαρκτων παροχών σε Παιδεία, Υγεία, Ασφάλιση και Περίθαλψη, όπως κάνουν δήμαρχοι και περιφερειάρχες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια στιγμή προχώρησε σε απολύσεις συμβασιούχων εργαζομένων στο δήμο. Μεταξύ αυτών και στις απολύσεις μιας εγκύου και μιας λεχώνας, οι οποίες ανακλήθηκαν μετά από παρέμβαση και κινητοποίηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», του Συνδικάτου ΟΤΑ και εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς.

Από τη μία η δημοτική αρχή κομπάζει για το στήσιμο κοινωνικού ιατρείου, που έγινε σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ», και από την άλλη αδιαφορούσε συστηματικά για το ότι δεν υπήρχαν γιατροί στα ΚΑΠΗ του δήμου, ενώ για το κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ, που είναι αποφασισμένο εδώ και πολλούς μήνες, μόλις προχθές και για τα μάτια του κόσμου αποφάσισε να αντιδράσει. Εδώ και δύο χρόνια συμμετέχει στο χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ «Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας», στη λογική του «εθελοντισμού» και της φιλανθρωπίας, αντί να διεκδικήσει την ανάπτυξη ολοκληρωμένων δομών Υγείας και Πρόνοιας, αποκλειστικά δημόσιων και δωρεάν. Με τη συμμετοχή της σε τέτοια προγράμματα, η διοίκηση του δήμου, παράλληλα με την κάθετη άρνησή της να στηρίξει τη διεκδίκηση για κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία, την Παιδεία και την Πρόνοια, ουσιαστικά συμβάλλει στο ξήλωμα των όποιων δωρεάν δομών έχουν απομείνει.

Οι παιδικοί σταθμοί έχουν σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό και λειτουργούν με τροφεία, τα οποία φορτώνεται η λαϊκή οικογένεια στο πλαίσιο της γενικευμένης ανταποδοτικότητας για παροχές στον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό και αλλού. Μεταξύ άλλων η διοίκηση του δήμου επιχείρησε να επιβάλει χαράτσι στα μέλη των ΚΑΠΗ για τη συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες. Κάπως έτσι και μαζί με τις μειώσεις μισθών στο προσωπικό του δήμου, η δημοτική αρχή εμφανίζει τα δημοτικά τέλη παγωμένα...

Τα παραπάνω παραδείγματα συμπληρώνονται από αυταρχικές πρακτικές της διοίκησης απέναντι σε εργαζόμενους του δήμου και απειλές για πειθαρχικές κυρώσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι μεικτά κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας με την ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις ενάντια σε μετανάστες μικροπωλητές, ικανοποιώντας αιτήματα μερίδας εμπόρων που τους θεωρούν υπεύθυνους για τη μειωμένη κίνηση στα καταστήματα.

Δυνατό ΚΚΕ η απάντηση για πιο δυνατό εργατικό λαϊκό κίνημα

Στη Νέα Ιωνία, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, υπάρχει ο άλλος δρόμος. Ο δρόμος της διεκδίκησης, της ανυποχώρητης πάλης για τα δικαιώματα των εργαζομένων, των ανέργων, των φτωχών αυτοαπασχολούμενων, των νέων. Ο δρόμος του οργανωμένου αγώνα που στηρίζεται αποφασιστικά από τους κομμουνιστές και άλλους πρωτοπόρους εργαζόμενους, μέσα από τη δράση της Λαϊκής Επιτροπής. Ο δρόμος της ταξικής αλληλεγγύης που γεμίζει με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα την εργατική τάξη και όλο το λαό ότι με εμπιστοσύνη στη δύναμή του μπορεί να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Να μην περιμένει από κανέναν σωτήρα να του λύσει τα προβλήματα από τα πάνω. Αυτόν το δρόμο έδειξαν και θα συνεχίσουν να δείχνουν οι κομμουνιστές. Τον έδειξαν στην πολύμηνη απεργία της «Phone Marketing», που είναι εγκατεστημένη στην περιοχή, σε έναν αγώνα των εργαζομένων για πάνω από 100 ημέρες ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία, τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών. Η Λαϊκή Επιτροπή ήταν καθημερινά στο πλευρό τους, οργάνωσε την ηθική και υλική συμπαράσταση του λαού της Νέας Ιωνίας.

Η Λαϊκή Επιτροπή πρωτοστάτησε στην πάλη ενάντια στα κομμένα ρεύματα σε λαϊκά σπίτια, διεκδίκησε και πέτυχε την επανασύνδεση σε δεκάδες λαϊκά νοικοκυριά, την ίδια στιγμή που η διοίκηση του δήμου καθησύχαζε τους εργαζόμενους και αναζητούσε «νομική φόρμουλα» ενάντια στο χαράτσι. Οι κομμουνιστές εκλεγμένοι στο δήμο είναι στην πρώτη γραμμή της πάλης, μαζί με γονείς και εργαζόμενους των παιδικών σταθμών, ενάντια στα τροφεία και διεκδικούν να καλυφθούν όλες οι ελλείψεις με μόνιμο προσωπικό σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς.

Οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη και συμφέρον από το δυνάμωμα του ΚΚΕ. Εχουν ανάγκη από πιο δυνατό ΚΚΕ παντού, περισσότερους εκλεγμένους στα τοπικά όργανα διοίκησης, για να δυναμώσει η δική τους φωνή και το εργατικό κίνημα. Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ σε όλα τα ψηφοδέλτια είναι τίμιοι αγωνιστές, δοκιμασμένοι στην ταξική πάλη, στην ανιδιοτελή προσφορά στο εργατικό κίνημα, με την ηθική του Κόμματος που δίνει τη μάχη για το λαό μαζί με το λαό. Με ισχυρό ΚΚΕ θα γίνει πιο αποτελεσματική η πάλη των εργαζομένων για να ορθωθεί τείχος ενάντια στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και να οργανωθεί η αντεπίθεση για την ανατροπή αυτής της κατάστασης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ